Pazar Heyeti POTİ ’de

Pazar Belediyesi ile Gürcistan’ın tarihi liman kenti POTİ Belediyesi arasında 05,04.2016 tarihinde yürürlüğe giren kardeş Belediye kararının ardından; POTİ Belediyesi’nin Pazar ilçesine yapmış oldukları ziyaretin karşılığında iad

YÖREDEN HABER 27.05.2016 13:46:54 182 0
Pazar Heyeti POTİ ’de
Gürcistan’ın özgürlük ve kurtuluş günü olan 26 Mayıs 2016 gününün kutlanmak üzere 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa’nın başkanlığında Belediye Meclis Üyeleri ve daire amirleri POTİ ’ye gittiler.
Ziyaret organizesini üstlenen POTİ Belediye Başkanı Iraklı Kakulia ve Tiflis Üniversitesi Dini Tarihler Kurumu Başkanı Prof.Dr.George Andiradze tarafından karşılanan heyet onuruna akşam yemeği verildi.
Yemekte POTİ Belediye Başkanı “Pazar Belediyesi heyetini ağırlamaktan büyük onur duyduğunu, temaslarımızın devam etmesi gerektiğini ifade etti”.
Pazar Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Enver Ergenç “Türkiye ve Gürcistan sınırları içinde kalan halkların; Bir denizin iki yakasında ikamet eden bir evin kardeşleri olarak, bir vücutta iki ayrı atan yürek gibiyiz. Yüzyıllar boyu birlikte yaşadık. Gelenek ve göreneklerimiz bir, kültürlerimiz aynı. Dedelerimiz görüşürken bizler görüşemez olduk. Bundan sonra umarım ve dileriz ki, karşılıklı görüşmelerimiz devam eder. Bizler başlatmış olduk, çocuklarımız ve torunlarımız devam eder” dedi.
Ergenç “ Özgürlük ve Kurtuluş gününde sevincinize ortak olmak için geldik. Devletimizin ve halkımızın barış ve kardeşlik ruhunu daha da ileriye taşıyacaktır. Denizin öbür ucunda yaşayan kardeşlerimizin selam ve muhabbetlerini getirdik. Hepimiz barış içinde var olalım” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
POTİ Belediye Başkanı ziyaretin anısına Pazar Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa ’ya plaketini takdim etti ve ziyaretin bundan böyle karşılıklı sürdürülmesi, yörelerin ekonomik ve kültürel gelişmesi açısından önemli olduğunu ve Pazar(Atina) halkını POTİ halkı adına selamlamaktan gurur duyduğunu ifade etti.
Ardından Kurtuluş törenlerine birlikte katılan Pazar heyeti Kurtuluş gününe katılan POTİ vatandaşları tarafından sevgi ile karşılandı. Televizyon kanalları gezi ile ilgili haberleri canlı yayınladı. Pazar Belediye Başkanı Canlı yayından konuştu. POTİ heyetini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Pazar'a davet etti.

Daha sonra kardeşlik bağını güçlendirmek ve geziyi kalıcı kılmak için daha önce tespit edilen yerde  asma fideleri dikildi.

Pazar heyeti kutlama komitesince öğleden sonra Türkiye’ye uğurlandı.
  


























Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI