PAZAR FAKÜLTE CAMİİ İNŞAATI TEMELİ ATILDI..

Pazar Müftülüğü Fakülte Camii inşaatı temel atma töreni Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi yerleşkesinde yapıldı.

YÖREDEN HABER 3.08.2017 15:37:46 312 0
PAZAR FAKÜLTE CAMİİ İNŞAATI TEMELİ ATILDI..

Haber ve Fotoğraflar; Mücahid UZUN

Pazar Kur’an ve Cami Hizmetleri Eğitim Kültür Derneği tarafından RTE Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Pazar Yerleşkesinde yapılacak olan Fakülte Camii inşaatı için temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene, Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Ardeşen Kaymakamı Emrah YILMAZ, Pazar Belediye Başkanı Ahmet BASA, Rize İl Müftüsü İsmail YALÇIN ve Pazar İlçe Müftüsü Mustafa DÜZGÜNEY katıldı.

 Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi kampüsünde gerçekleştirilen tören Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Pazar İlçe Müftüsü Mustafa DÜZGÜNEY’in açılış konuşması ve Rize İl Müftüsü İsmail YALÇIN’ın duasıyla devam eden tören, Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, İlçe Belediye Başkanı Ahmet BASA ve protokol eşliğinde temel atma işlemi ile devam etti.

Temel atma töreninin ardından protokol üyeleri, Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN öncülüğünde  Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin sera ve bitkilendirme çalışmalarının yapıldığı uygulama bahçelerini inceleyerek Fakülte Dekanı Prof. Dr. Fatih SEYİS’in makamında bir süre sohbet etti.

17×25 m ebatında, iki kat halinde olacak olan caminin dört yıl içerisinde bitirilmesi ve alt katında hem çeşitli sosyal mekânlar, hem de 4-6 yaş Kur’an Kursu olması planlanmaktadır. Tamamlandığında hem Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi akademik, idari personeli ve öğrencilerine hem de mahalle halkına hizmet verecektir.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı