Pazar derelerine alabalık bırakıldı!

Melyat Deresi'ne 2 bin 950 kırmızı benekli alabalık bırakıldı.3 ile 5 yıl avlanma yasağı olacak.

YÖREDEN HABER 30.08.2013 18:00:00 27 0
Pazar derelerine alabalık bırakıldı!




Rize'de derelere nesli tehlike altında bulunan kırmızı benekli yavru alabalık bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün, 'Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi' kapsamında, Maçka Altındere Alabalık Yetiştirme ve Üretme İstasyonu'nda üretilen doğal kırmızı benekli alabalık yavruları, Pazar ilçesinde Melyat Deresi ile Fındıklı ilçesindeki Derbent Deresi ve kollarına bırakıldı.

Pazar ilçesine bağlı Merdivenli köyünde düzenlenen törene, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Rize Vali Yardımcısı Bahattin Alp Arslanköylü, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdür Yardımcısı Cüneyt Aloğlu, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa ve vatandaşlar katıldı.

Bayraktar, törende yaptığı konuşmada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce 2005 yılında uygulanmaya başlanan, 'Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman içi Suların Balıklandırılması Projesi' kapsamında bu yıl Rize'de 110 bin alabalığın dereye bırakıldığını söyledi.

Balık salımlarının zaman zaman yapıldığını belirten Bayraktar, 'Bugün Melyat Deresi'ne 2 bin 950 kırmızı benekli alabalık bıraktık. Burada 3 ile 5 yıl arasında avlanma yasağı olacak. Avlanma yasağı, sadece bakanlığın görevlileri tarafından denetlenlemeyecek. Başta muhtarlar ve köylülerimiz olmak üzere herkesin, derelerdeki kaçak avcılığa yönelik tedbirler alması gerekmektedir' dedi.(Gelişim TV)

Bayraktar ve beraberindekiler, kırmızı benekli yavru alabalıkları dereye bıraktı 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI