Pazar'da “Kaçkar Yolu” Projesi için, Bölgesel Toplantı yapıldı.

“Kaçkar Yolu” Projesi için, Bölgesel Toplantı yapıldı.

YÖREDEN HABER 24.11.2017 10:46:15 615 0
Pazar

Hemşin ilçesinde Hemşin Kaymakamlığı ve belediye Başkanlığının öncülüğünde önceki gün yapılan toplantı sonrası Hemşin Kaymakamımın çağrısı doğrultusunda Pazar merkezli gerçekleşen toplantı da, Hemşin, Çamlıhemşin ve Pazar İlçe Kaymakamları Belediye başkanları, 12. Bölge Milli Parklar Rize İl ve şube Müdürleri, Pazar, Hemşin ve Çamlıhemşin il genel meclis üyelerinin katılımı sağlandı.

Pazar ilçesi kaymakamlığının moderatörlüğünde yapılan toplantıda Proje koordinatörü Emin Kanbur bölgeyi anlatan “Bin yılın hikâyesi” başlıklı 110 fotoğraftan oluşan Saydam sunum ardından, Kaçkar Yolu projesi sunumunu yaptı, sunum süresince açıklayıcı bilgiler ve soruları cevaplandıran Kanbur, konunun anlaşılması için tüm ayrıntılara dikkat çekti.

 Kanbur, “Kaçkar Yolu Projesi, var olan doğal, kültürel ve tarihi değerlerin bir paket içinde toplanarak, bin yıldır kullanılan, Kulelerden kalelere, Konaklardan Mabetlere, Vadilerden Yaylalara, Kaçkarlardan Kafkasya’ya uzanan yolun ve halen yaşayan kültürün, “Hemşin Kültürü’nün” günümüz turizm destinasyonuna eklenerek ilimiz turizm çeşitliliğine lokomotiflik yapacak güçte bir çalışma olduğunu” vurguladı.

Proje sunumu sonrası İlçe kaymakamları, Belediye başkanları ve il genel meclis üyeleri 12 bölge milli parklar il ve şube Müdürleri projenin heyecan verici olduğuna ve içinin bölgesel olarak doldurulup sağlam temeller üzerine oturtulup 2018 yılı içinde uygulamaya konulması için fikir birliği sağlandığına dikkat çektiler.

Hemşin Kaymakamlığı ve Belediye başkanlığı merkezli ve Çamlıhemşin ve Pazar ilçelerinin Paydaş katılımcı olarak yürütülmesi on görülen “Kaçkar Yolu” projesi için oluşturulan yol haritası bünyesinde çalışmalar devam edecek.

Kanbur “Rize Artvin Havaalanının hizmete girmesi ile ilimiz turizm yoğunluğuna yeni rotalar ve hedefler belirlemesi acısında önem arz eden bu ve bunun gibi projeler ilimizin çok ihtiyacı olduğunu açıklayan” Hemşin İlçe Kaymakamı Hemşin Vadisinin il turizm potansiyelinde çok büyük katkı sunacağını bu projeyle buna start verileceğini” söyledi.

İlçe belediye başkanları, ortak bir akılla ilçelerimizin değerlerini proje içinde yansıtmak için çalışma sürdürülmesi gerekliliğine dikkat çektiler.

12 bölge Milli Parklar il ve Şb. Müdürleri, proje içindeki sahamızda elimizden gelen katkıyı sunmakta hazır olduklarını Proje uygulamasında çalışma yapmaya hazır olduklarını yönünde fikir beyan ettiler.

İl genel meclis üyeleri ortak fikirleri ise yeni Turizm merkezleri oluşturulmasına büyük katkı sağlayacağını umdukları projenin desteklenip hayata geçmesi için bir an önce çalışmaya başlanması gerekliliğini vurguladılar.

Emin Kanburyaptığı açıklamada, Projenin daha güçlü anlatılabilmesi için kitapçık çalışmasının tarafımca başlatıldığını tüm ortak paydaşlara “e”, ortamda ve baskılı materyallerle “kitapçık” gönderileceğini beyan” etti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı