Pazar'da anma programı düzenlendi

Pazar'da, Diyanet-Sen Kurucu Genel Başkanı Ahmet Yıldız'ın ölümünün 8. yıl dönümü dolayısıyla bir anma töreni düzenlendi.

YÖREDEN HABER 26.01.2018 14:26:37 86 0
Pazar

Diyanet-Sen Pazar temsilciliği tarafından Sahil Camii Konferans Salonunda kurucu genel başkanı merhum avukat Ahmet yıldızı dualarla anıldı.

Düzenlenen programa Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Pazar Müftü Vekili Akif Köse Hemşin Müftüsü Abdullah Köseoğlu, Ardeşen Müftüsü Mustafa Koç AK Parti Pazar İlçe Başkanı Nurettin İnce ve ilçedeki din görevlileri katıldı.

Merhum Ahmet Yıldız’ın kısa hayat hikâyesi okunarak başlayan programda Diyanet Sen Rize Şube Başkan Yardımcısı ve Pazar İlçe Temsilcisi Cemal Taşçı kısa bir konuşma yaptı.

Taşçı konuşmasında, şunları kaydetti:
“Bizler büyüklerine liderlerine sadakat kültürüyle yoğrulmuş insanlar olarak bir dava adamı gönül eri olan Ahmet yıldızı anmak onu yâd etmek bizler için bir vefa borcudur. Ahmet yıldız din görevlisine hizmeti dine hizmet olarak görüyordu çünkü din görevlisinin sorunlarını çözmek ve imkanlarını iyileştirmenin din hizmetine olumlu olarak yansıyacağına inanıyordu. İslam coğrafyasındaki sıkıntılara da değinen Taşçı insanlık her dönem sapkınlar yüzünden sıkıntılar çekmiştir fakat tarih bize göstermiştir ki sonunda galip gelen hep musa olmuştur o azametli firavun Kızıldeniz’de boğulmaktan kurtulamamıştır bugün Fran ulaşan bir İsrail ve onun babası Amerika vardır karşımızda musa gelecek diye binlerce erkek çocuğu kesen firavunun torunları Kudüs’te Irakta Suriyede ve İslam Coğrafyasında zulmediyorlar. İnsanlara kan kusturuyorlar devletimizin İsrail ve Amerika’ya karşı yürüttüğü İzzetli politikaları destekliyoruz bizler bir ve beraber olduğumuz zaman dünyaya karşı duruşumuzun asaletine tarih şahittir. Bu sıkıntılı zamanlarda bu milletin birlik ve beraberliğe hepimizi sevindirmektedir vatanımızın ve milletimizin bekası için sınır ötesi operasyonunda olan askerimizin şanlı zaferle geri dönmelerini ölen şehitlerimize de cenabı Haktan rahmetler niyaz ediyorum.”

Program ilçe müftü Vekili Akif Köse’nin yapmış olduğu kısa selamlama konuşmasının akabinde merhum Ahmet Yıldız için okunan hatim ve askerlerimiz için okunan fetih süresinin ardından Ardeşen müftüsünün yapmış olduğu hatim duasıyla program sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI