Pazar'da 10 Mart Kurtuluş törenleri düzenlendi

Pazar'ın düşman işgalinden Kurtuluşunun 100.yıldönümü kutlamaları yapıldı.

YÖREDEN HABER 10.03.2018 14:07:57 143 0
Pazar

İlçe 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki tören, Atatürk Anıtı'na Pazar Kaymakamı Coşkun Öztürk, İlçe Garnizon Komutanı Hava Üsteğmen Coşkun Yılmaz ve Belediye Başkanı Ahmet Basa’nın, çelenk sunumlarıyla başladı.


Törene Pazar Cumhuriyet Başsavcı Emre Tunay, İlçe Jandarma Komutanı Zeki Alican Tanık, Emniyet Müdürü Ömer Yıldız, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.
Daha sonra etkinliklere Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda devam edildi. Burada belediye başkanı Basa, günün anlam ve önemini belirten şükran konuşmasını yaptı.
Başkan Basa, konuşmasında, “1915 yılının başlarında başlayan Rus saldırısıyla Erzurum Ardahan, Kars ve Trabzon ile Giresun’a kadar olan bölge işgal edilmişti. 3 yıl devam eden esaret Rusya’da meydana gelen iç savaş neticesinde Rusların birliklerini çekmeleri üzerine Türk Kafkas koridoru üzerinden 10 Mart’ta Pazar’a girilerek ve birliklerimiz doğuya devam ederek bölgemiz tamamen düşman işgalinden kurtarılmıştır.” dedi.
“Kurtuluş” konulu öğretmen konuşması Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Ufuk Vatandaş tarafından yapıldı. Ardından şiir, Kompozisyon dalında öğrenciler eserlerini okudular.
Daha sonra Fen Lisesi öğrencilerinin organize ettiği “Kurtuluş” konulu temsili tiyatro sunuldu.
Tören, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verilmesinin ardından halk oyunları gösterisiyle son buldu.

VİDEO İÇİN TIKLA


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı