Pazar'da 10 Kasım Anma Programı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79.yılında Pazar’da özlem ve saygıyla anıldı.

YÖREDEN HABER 10.11.2017 13:20:57 10 0
Pazar

Haber, Naci Güven

Fotoğraflar; Ali Akyıldız

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önünde yapılan törene, Kaymakam İsmail Şanlı, Garnizon Komutanı Hava Üsteğmen Coşkun Yılmaz, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Tunay, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Seyis, İlçe Emniyet Müdürü Adnan Çarıkçı, Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, ADD Başkanı Metin Atasaral, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Tören, Kaymakam Şanlı, Garnizon Komutanı Yılmaz ve Belediye Başkanı Basa tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Daha sonra tören bitiminde siyasi parti temsilcileride çelenk koydu.

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te siren sesiyle saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesi ve yarıya indirilmesinden sonra anıt önündeki tören son buldu.

Anma programına daha sonra Necat Sağbaş Anadolu Lisesi Konferans Salonunda devam edildi. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Atatürk'ün sevdiği türküler seslendirildi ve piyes ile oratoryo sunuldu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı