Pazar Çay Fabrikası ve Kirazlık Çay Fabrikası kalkıyor.

Uzun süredir gündemde olan Pazar İlçesinde bulunan Pazar ve Kirazlık Çay Fabrikalarının kaldırılıp bu yerde imar planına uygun görsel kirliliği önleyecek yapıların,park ve bahçeler ile donatılması yönünde, yapılan çalışmaların

YÖREDEN HABER 14.10.2014 09:00:20 452 2
Pazar Çay Fabrikası ve Kirazlık Çay Fabrikası kalkıyor.
Çay-Kur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun da gündeminde olan bu proje için bir süre önce Pazar ve Kirazlık Çay Fabrikalarının yeniden yapılacak alanının tespiti konusu için çalışmalar yapılıyordu.

Dünden bugüne Ak Parti Pazar İlçe teşkilatlarında çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyordu.Bu çalışmalar bugün yeni bir boyut kazandı.
Ak Parti Pazar İlçe Başkanı Sabri AYDOĞDU Kurban Bayramı münasebetiyle Partiyi ziyaret eden Çay-kur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'na bu ve buna benzer birçok konuyu açtı.Olumlu geçen bu çalışmadan sonra İlçe Başkanı Aydoğdu çalışmalara hız verdi.

Pazar Ak Parti İlçe Başkanı Sabri Aydoğdu son yaşanan gelişmeler ile ilgili yaptığı açıklamada 'Öncelikle bu konu Pazar için çok önemlidir.Pazar ve Kirazlık Çay Fabrikalarının bulunduğu alan artık tamamen konutlarla çevrildi.Pazar Belediyesi ile ortak bir Proje çalışmamız teşkilat olarak zaten vardı.Biz bu yerde öncelikle Pazar Belediyesince Projesi bile hazır olan çevre düzenlemesi ve buraya uygun modern bir 5 yıldızlı REZİDANS yapmayı planlamıştık.Bu Fabrikalar için yer bulunması yönündeki özellikle Kocaköprü köyündeki arsamız da içinde olmak üzere çalışmalarımız bitmek üzeredir.Bilindiği gibi bu fabrikaların toplam kapasitesi günlük 350 tondur.Yeni yapılacak Fabrikanın ise 400 ton olacak.Görüldüğü gibi bu iş gerçekleştiğinde hem Pazarımız güzelleşecek,hem de üreticimiz kazançlı çıkacaktır.

ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ SÜTLÜOĞLUNA TEŞEKKÜR
Sürecin başlangıcından bu yana Pazar ve Kirazlık Çay Fabrikalarının taşınması çalışmalarında şüphesiz ÇAYKUR Genel Müdürümüz Süttlüoğlunun büyük katkıları olmuştur.Kendisine şahsım ve ilçem hakkında teşekkrü ediyorum. 

Cumhurbaşkanımızın Rize ziyaretlerinde bu fırsatı değerlendirmek istedik.Konuyu öncelikle İl Başkanımız ile istişare ettik.Ardından eski bakanımız Hayati Yazıcı,vekillerimiz Nusret Bayraktar ve Hasan Karal ile görüştük.Kendi aramızda mutabakat sağlayıp yapacak olduğumuz çalışmalar ile ilgili dosyayı İl Başkanımız Hikmet Ayar vasıtasıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sunduk.Kendisi Projeye bakıp 'PROJEYİ BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİN' talimatını verdi.Öncelikle bu projenin hayata geçmesinde emeği olanlara teşekkür ediyorum.Artık Pazar'da çok güzel yatırımlar yapılıyor.Havaalanı Pazarımızın önünü açacaktır.Yeni yapılacak olan 5 Yıldızlı Rezidans ile bu bölge görsel açıdan estetiğe kavuşacak.'dedi.


    

Anahtar Kelimeler:
pazarlı olarak
15.10.2014 13:19:39
dikkat edelim bu seferde ardeşene kaymasın o fabrika telekom gibi kayıp yaşamayalım .. pazardaki iş olağını arttırmak yerine azaltıyolar böyle olcaksa istemiyoruz..

Akademik
16.10.2014 00:31:10
Nasıl anlamadınız? Bu tam bir rant çalışmasıdır... Sahile dikilecek dev binalara kimsenin ihtiyacı yok... 5 yıldızlı Otel demiyor. 5 yıldızlı rezidans diye bir tabir yoktur.

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı