Pazar Belediyesi koruyucu maske üretmeye başladı.

Rize-Pazar Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle maske üretimine başladı.

YÖREDEN HABER 22.04.2020 14:06:51 29 0
Pazar Belediyesi koruyucu maske üretmeye başladı.

ALİ AKYILDIZ

PAZAR-Rize, Pazar’da Korona virüse karşı mücadele devam ediyor. İlk etapta 25 bin adet maske üreteceklerini söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Basa, maskelerin üretimi için kumaş, tel, lastik ve ipliklerin belediye tarafından temin edildiğini belirtti. Başkan Basa, gönüllülük esasına bağlı olarak yapılan çalışmalarda görev alan tüm öğretmen ve usta öğreticilere teşekkür etti.

Pazar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 10 gündür 20 usta öğretici ile maske üretimi yapıyor. Merkezde günlük 2500 maske üretilirken, bu kez Pazar Belediyesi için 25 bin adet yeni maske üretimi başlatıldı.

Üretimin kesintisiz devam ettiğini anlatan Pazar Halk Eğitim Müdürü Celil Çakıroğlu, “Şu anda Pazar Belediye Başkanlığımız tarafından 25 bin maskelik kumaş geldi. Bugün kesimine başladık. Tamamlandığında belediyemize teslim edeceğiz.” dedi.

“Ücretsiz ulaştırılıyoruz”

Belediyenin kendi imkânları ile yıkanabilir maske üretimine başladıklarını söyleyen Başkan Basa, ”Bu zor süreçte bizler de fırsatçılara meydan vermemek adına, ayrıca devletimizin ve milletimizin yanında olarak bu süreçte en çok ihtiyaç duyulan maske üretimi için kolları sıvadık. Bu çalışmada gönüllü olarak bizlerle çalışan usta öğreticilerimize ve Halk Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Halk Eğitim Merkezimizde ürettiğimiz maskeler tüm vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Lütfen gelecek güzel günler için bir süre daha evlerimizde kalalım. Sevdiklerinizi korumak için lütfen evde kalın” dedi. ” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI