PAT PAT ile Rize ve İlçelerini TARLA Kazmak İçin geziyorlar

Rize’de ilkbaharın gelişiyle beraber vatandaşların tarla ve bahçe mesaisi başladı.

YÖREDEN HABER 6.03.2021 19:47:19 155 0
PAT PAT ile Rize ve İlçelerini TARLA Kazmak İçin geziyorlar

PAZAR-*Rize’de ilkbaharın gelişiyle beraber vatandaşların tarla ve bahçe mesaisi başladı.

İlçede tarlaları ekime hazırlayan ve bahçelerinde budama yapan vatandaşların ilkbahar mesaisi keyifli ve yorucu geçiyor.

Rize’nin Pazar İlçesi Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinden Yeter Savaş, baharın gelişiyle beraber iş yoğunluğunun arttığını ifade etti.

Savaş, “Havaların ısınmaya başlamasıyla beraber bir taraftan tarlaları kazıyor, diğer taraftan bahçelerinde gübreleme ve temizleme işlerini yapıyoruz. Kış mevsiminde çok az olan işlerimiz, baharla katlanıyor. İşlerimiz yorucu olsa da bizler keyifle çalışıyoruz” dedi.

Tarlasını kazdırmak için Ordu’dan Pazar İlçesine gelenler olduğunu, PAT PAT denen makinelerle bir haftada bitecek kazım işini bir saatte yaptırdıklarını söyleyen Yeter Savaş, “mahallemizde benim gibi birçok tarlası olan bir araya geliyoruz. PAT PAT’çılara haber veriyoruz, onlarda gelip toptan birkaç kişinin işini birden yapıyorlar” diye konuştu.

PAT PAT SAHİBİ İŞİNDEN ÇOK MEMNUN

Aslen Ordu Ünyeli olan Mevlüt Özbolat, eniştesi ile birlikte 20 yıldan bu yana Rize’nin Pazar ilçesinde yaşadığını ve Mart ayı geldiğinde tarla tarla gezerek PAT PAT’ı ile tarla kazarak, bir yandan vatandaşa hizmet veriyor diğer yandan çoluk çocuğunun nafakasını çıkarıyor.

Bahçeleri kazıyoruz ve bahçelere bakıyoruz diyen Özbolat, “ yaptığımız kolay bir işçilik değil, ama bir yandan vatandaşların ihtiyacını karşılarken, diğer yandan da çoluk çocuğumuzun nafakasını çıkartıyoruz.” Dedi

Vatandaşın rağbet ettiğini söyleyen Mevlüt Özbolat, “bu makineden birkaç arkadaş da var, biz sadece Pazar ilçesinde değil, Işıklı, Ardeşen, Çayeli, Rize ve Pazar’da 7-8 senedir sadece bu işi yapıyoruz.” diye konuştu

Pandemi sürecinin kendilerini de etkilediğini ifade eden Özbolat, “vatandaşlar bize yaklaşmaktan çekiniyor. Biz de öyle tabi. Her tarafı gezdiğimizden dolayı biraz daha dikkatli davranıyorlar. Bize telefon açıp “falan yerdeki tarlamı bir bakın” diyorlar, bizde gidip bakıyor ve fiyat çıkarıyoruz. İş bitince hesap numarası veriyoruz emeğimizin karşılığını bankaya yatırıyorlar” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI