Özel Sektör Kesenin ağzını açtı

Özel Sektör Kesenin ağzını açtı

YÖREDEN HABER 27.05.2022 19:23:28 68 0
Özel Sektör Kesenin ağzını açtı

PAZAR-Bu yıl havaların elverişsiz gitmesi sonucunda yaş çay da rekolte düşünce, Özel Sektör Çay almak için farklı uygulamaları devre koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın: Bu yıl yaş çay alımlarında uygulanacak taban fiyatı yüzde 73'ün üzerinde artışla 6 lira 70 kuruşa çıkarıyoruz” açıklamalarının ardından açılan Yaş Çay Kampanyası üreticiler ve Çaykur açısından son derece güzel bir ortamda devam ediyor.

Olumlu geçen Kampanyada, Özel Çay alan firmalar yeterli alım yapabilmek için farklı yöntemlere başvuruyor.

Pazar İlçesinde Seyyar Çay alımı yapan firmalar, peşin uygulamasını 6 lira 50 kuruş’a çıkardı. Buna ilave olarak da artı destekleme de farkı veriyorlar.

Bu yıl havalar soğuk geçiyor. Çay Kampanyasının ilk sürgününde üretici daha çok Çaykur’u ve özel fabrikaları tercih ediyor. Biz de Pazar ilçesinde seyyar alım yapanlar olarak  mağdur olmamak için fiyatları 6 lira 50 kuruşa çıkardıklarını söylediler. Seyyar Yaş Çay alımı yapanlar ayrıca “bu durumdan biz de, üreticide memnun' dediler.

Pazar İlçesinde Seyyar Yaş Çay alımı yapan firmalar, sosyal medya aracılığıyla da Çay üreticilerine mesajla fiyat bildirimlerinde bulunuyorlar.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI