Ortak işbirliği kararı aldılar

Rusya’nın Soçi kentinden gelen ticaret heyeti Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ile görüştü.

YÖREDEN HABER 19.09.2018 13:10:32 27 0
Ortak işbirliği kararı aldılar

Hayati Akbaş

TRABZON-Rusya’nın Soçi kentinden gelen ticaret heyeti Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ile görüştü. Görüşmede Türkiye ile Rusya arasındaki iyi ikili ilişkilerin ticarete de yansıtılması konusunda ortak çalışma yapmak için görüş birliğine varıldı.

Soçi Dış Ticaret Kurulu Başkanı Vadim Levchenko, Soçi Halkla İlişkiler Birliği Başkanı Aleksandr Frolenkov ve Belarus Dış Ticaret Merkezi Soçi Müdürü Ilya Frolenkov, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ile görüşen heyetle, ikili ilişkilerin daha ileriye götürülmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Vadim Levchenko, Türkiye ile Rusya arasında son zamanlardaki iyi diyalog ve ikili ilişkilerin ticarete de yansıması konusunda iki tarafın da ellerinden gelen gayreti göstereceğini vurguladı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise, Soçi ile çok eskiye dayalı ticari ilişkileri yeniden canlandırmayı amaçladıklarını vurgulayarak, bu konuda iki tarafın da istekli olduğunu ifade etti.

18 YIL ÖNCE DİKTİĞİ AĞACI İNCELEDİ

Soçi Dış Ticaret Kurulu Başkanı Vadim Levchenko, Soçi Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı görevini yürütürken TTSO bahçesine fidan olarak diktiği ağacı da inceledi. Levchenko, 2000 yılının Haziran ayında Soçi’den küçük bir fidan olarak getirdiği ve TTSO bahçesine diktiği Segua ağacının önünde Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ile de hatıra fotoğrafı çektirdi. Levchenko, “Bu ağaç dostluğumuzun ne kadar sağlam olduğunun bir işareti olarak yükseliyor” dedi.

İPEKYOLU MÜZESİNİ GEZDİLER

Soçi heyeti üyeleri, daha sonra TTSO Özel İpekyolu Müzesi’ni de ziyaret ederek eserlerle ilgili Başkan Hacısalihoğlu’ndan bilgi aldı. Başkan Levchenko, müze şeref defterini de imzaladı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI