Organik Kuş ve Solucan Gübresi

Rize-Pazar'da solucan ve Kuş gübresi satışı devam ediyor.Alıcılar önce denemek ondan sonra karar vermek istiyor.

YÖREDEN HABER 4.05.2020 17:53:44 38 0
Organik Kuş ve Solucan Gübresi

ALİ AKYILDIZ

PAZAR-Özellikle Nisan sonları, Mayıs ayının ilk haftalarında Karadeniz Bölgesinde, Bağ,Bahçe çalışmaları hız kazanıyor.Vatandaşlar sebze,meyve dikmek için adeta zamanla yarışıyor.Toprağın daha verimli olması için kullanılan gübrelerin de çok önemli olduğu yönünde uzmanları açıklamaları vatandaşları alternatif gübrelere yönlendiriyor.Bunlarda biri de Organik Gübreler,

Her toprak ve bitkilerde tercih edildiğini, Çay ve Kivi de de kullanıldığını, bunun yanında % 100 organik olduğu ve Sertifikasının bulunduğunu söyleyen Rize-Pazarlı satıcı Hüseyin Kurt, Sebzelerde, özellikle domates, biber ve salatalıkta kullananlar daha da verim alıyor” dedi.

“KORONAVİRÜS SATIŞLARIMIZI ETKİLEMEDİ”

Ham maddesi Tezek olup Doğu'dan getirildiğini ifade eden Organik Gübre Satıcısı Hüseyin Kurt, açıklamalarında şu bilgilere yer verdi. “Organik Kuş gübresi, bizim bu yöre de yeşilliklerde, meyve ağaçlarında ve saksılarda kullanılır. Kilosu 2 TL den satılıyor. Ayrıca solucan gübresi satıyoruz. Meyve ve sebzelerin altına kullanılıyor. Kullananlar güzel sonuçlar aldığını söylüyor. Kilosu 2,5 TL den satılıyor. Vatandaşlar öncelikle denemek ve daha sonra karar vermek düşüncesindeler. Bu gübreleri kullananlar tekrar gelip alıyorlar. Pahalıda değil. Koronavirüs (Kovit-19) salgını gübre satışlarımıza fazla etki yapmadı”.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı