Öğrencilere Diş nasıl fırçalanır dersi verdi

Pazar’ın Belediye Başkanı ve aynı zamanda diş doktoru olan Ahmet Basa, mahalli projeler kapsamında TOKİ İlkokulu ve ortaokulu öğrencilerine yönelik diş ve ağız bakımını eğitimi verdi.

YÖREDEN HABER 15.05.2014 07:52:14 25 0
Öğrencilere Diş nasıl fırçalanır dersi verdi
Naci GÜVEN
Ağzımızdaki İnciler” projesi okulun Sınıf Öğretmenlerinden Refika Erdoğan başkanlığında; Sınıf Öğretmeni Emre Halisdemir, Sınıf Öğretmeni Berra Cinan ve Fen ve Teknoloji Öğretmeni Cemalettin Yıldırım tarafından yürütülmektedir.

Okul Konferans Salonunda mahalli projeler kapsamında yürütülen “Ağzımızdaki İnciler” adlı projede Başkan Basa tarafından öğrencilere dişlerin nasıl fırçalamaları gerektiği anlatılarak diş maketi üzerinde ve kendi dişlerinde tekniğine uygun uygulamalar yapıldı. Etkinlikte öğrencilere slayt gösterisiyle diş sağlığının korunması için diş fırçalamanın önemiyle ilgili bilgiler aktarıldı.

Öğrencilere verilen eğitimin tamamlanmasıyla, Başkan Basa, okuldaki tüm öğrencilere diş macunu ile fırça dağıttı. Basa, öğrencilere vermiş olduğu bilgilerin uygulanmasını isteyerek, ileriki günlerde diş ve ağız kontrolü için tekrar bir araya geleceklerini söyledi.

Okul Müdürü Mustafa Duran ise toplumda diş sağlığının korunması için küçük yaşlarda diş fırçalama ve ağız bakımının özendirilmesi ve düzenli bir alışkanlık kazandırmak amacıyla öğrencilerine bu eğitimi düzenlediklerini belirtti.

Proje Başkanı Refika Erdoğan’da, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
“Toki ilkokulu-Ortaokulu olarak öğrencilerimizin sağlıklı dişlere ve sağlıklı bir geleceğe sahip olmaları adına yürüttüğümüz bu projede bazı eksiklerimiz mevcuttur. Bu eksikleri ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerinde çalışarak gidermeye çalışmaktayız. Proje kurulu olarak okulumuz öğrencilerinde gözlemlediğimiz bazı durumlar da bizi zorlamaktadır. Bunlar arasında en önemli olanı hem öğrencilerimizin hem velilerimizin ağız ve diş sağlığı hakkında yeterli bilgiye sahip olamamaları, bu konuya yeterli özeni göstermemeleri yer almaktadır. Okulumuz taşımalı bir köy okuludur. Velilerimizin birçoğunun gelir düzeyi düşüktür ve ilçeye ulaşım konusunda sıkıntılar yaşamaktadırlar. Bu yüzden birçok öğrenci ve velimiz düzenli olarak diş hekimine gidememektedir. Bizler yürüttüğümüz bu proje kapsamında geleceğimizin temelleri olan çocuklarımızın sağlıklı ve başarılı olabilmeleri için ağız ve diş sağlığının önemini kavratmaya onların kişisel bakımlarına özen göstermelerini sağlamaya çalışmaktayız. İlgili kurum ve kuruluşlarla yapılan işbirliği sayesinde öğrencilerimiz üzerinde daha etkili olacağımıza ve onlara diş fırçalama alışkanlığı kazandıracağımıza inanıyoruz.”
 




Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı