ODA BAŞKANI HÜKÜMETTEN DESTEK BEKLİYOR

Pazar Şoförler Odası Başkanı Osman Yüksel hükümete çağrıda bulundu: ”Sesimizi duyun ve ilgilenin”

YÖREDEN HABER 27.05.2020 11:18:07 28 0
ODA BAŞKANI HÜKÜMETTEN DESTEK BEKLİYOR

PAZAR-Pazar Şoförler Odası Başkanı Osman Yüksel hükümete çağrıda bulundu: ”Sesimizi duyun ve ilgilenin

Pazar Şoförler Odası Başkanı Osman Yüksel, “Artık şoför esnafımız dayanılmaz bir hal alma yolunda ilerliyor. Çoğu esnafımız yarı kapasite olayından dolayı araçlarına kontak bile çevirmemektedirler, çünkü mazot ücreti dahi çıkmamaktadır” diyerek,” diğer yandan yük taşıyan esnafımız şehirlerarası ve uluslararası seyahatler kısıtlı olduğundan iş azlığı olduğu için sefer yapamamakta ve yaptığı zaman tamamen zarar etmektedir.” diye konuştu

Petrol fiyatlarına da değinen başkan Osman Yüksel, “dünyada 20 dolara kadar düştüğünü biliyoruz. Devletimiz böyle bir karar alır da ticari araçlardaki akaryakıt kullanımında ÖTV ve KDV'yi kaldırırsa, para kazanamayız ama zararımızı bir nebze önlemiş olur” dedi.

Konuşmasında ÖTV konusuna değinen Yüksel, Ticari olarak çalışan dolmuş, taksi, otobüs ve yük taşıyan esnafımız bu dönemde en azından ÖTV' siz yakıt alabilmeli ki kendi çarkını çevirmelidirler” değerlendirmesinde bulundu.

Şu zor günlerde Hükümetimizden tek yardım alamayan esnaf şoför esnafıdır, herkes gerektiği yardımları almış ama şoför esnafımız hep geri planda bırakılmıştır söyleyen başkan Osman Yüksel, Esnafımız zarar etmeyi bile bir kenara bırakmış sağlık çalışanlarını işlerine yetiştirebilmek için yine de çalışmıştır. Destek bekliyoruz bizler şoför esnafı olarak hükümetimizin her istediğinde gerek sokağa çıkıyoruz, gerek eve kapanıyoruz, şimdi hükümetimizden bizlerde yardım eli bekliyoruz. Biz şoför esnafı ''ÖTV ve KDV kalkarsa yine para kazanamayız ama zarar da etmeyiz, Şoförler akaryakıtta KDV ve ÖTV indirimi istiyor, Esnafımızın biraz rahatlamamız lazım yoksa bu zarar ile nereye kadar dayanabiliriz bilemiyoruz” açıklamasını yaptı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI