Nusret Bayraktar ve Havaalanı serüveni

Rize Milletvekili Nusret Bayraktar havaalanı konusunda çok net açıklamalarda bulundu.

YÖREDEN HABER 25.03.2014 19:38:53 28 0
Nusret Bayraktar ve Havaalanı serüveni
 Rize Milletvekili Nusret Bayraktar Pazar'da yaptığı açıklamada Havaalanı konusunda açıklamalarda bulundu.

Bayraktar ' Havaalanı konusunu Rize'de ilk kez ben ortaya attım.Sayın Başbakanımıza Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kuruldu.Yeni kurulmasına rağmen Ulusal anlamda çok büyük gelişme sağladı.Ayrıca bu Üniversite de ders verecek Öğretim Üyelerinin ulaşım sorunu sıkıntısı vardır.Ankara ve başkan  İllerden gelecek Öğretim üyelerinin beklentisi budur.Bunun en güzel çözüm yolu Rize ve Artvin'i de içine alacak Havaalanının bir an önce yöremize yapılmasını söyledim.Sayın Başbakanımız araştırma yapılmasını emretti.Bizde bu konu üzerine araştırma başlattık.Çayeli-Fındıklı arasında üç ayrı yer ve Rize de ise bir yerde ölçümler yapıldı.İşte gelinen son durumda Rize'de yapılan Muhteşem Mitingde Sayın Başbakanımız Havaalanı yapılması ile müjdeli açıklama yaparak bir anlamda buna start verdi.Böylece Rize ve Artvin'in özlemle beklediği müjde de gerçekleşmiş oldu'dedi.
 
NEDEN HAMİDİYE HAVAALANI DEDİK
Nusret Bayraktar 06 Nisan 2012 tarihinde Pazar Belediyeisini ziyareti esnasında kendisine ben Abdullah UZUN sorular sordum.Kendisi yaptığı açıklamalar sonunda O,dönemde bir köşe yazısı kaleme almıştım.
Bugün artık Havalanı konusu artık tartışılmayacak ve sadece yeri konusunda gelişmeler beklenecek.İşte bu noktada Biz 'HAMDİYE BÖLGESİ' derken,sıradan söylenmiş bir laf değildi.Nusret Bayraktar o dönemde bile aynı yeri telefuz etmişti.Sorduğumuz soruya 'neden olmasın' demişti.Yeniden gündeme geldiği için yazdığım köşe yazısını tekrar sizlerle paylaşıyorum.

Abdullau UZUN
Bölgemizde havaalanı projesi
06 Nisan 2012 Cuma 18:07
abuzun@hotmail.com

Okuyucularım bilirler; aralıklarla, bölgemizin sorunları ve ihtiyaçlarıyla ilgili yazılar yazarım. Olumlu, olumsuz takdir ve tenkitler de alırız. Takdirler nefsimizi okşar da tenkitler nedense sıkıntıya sebep olur. Aslında tenkitler, önerilerin, bizim hem nefsimizin, hem de bir sonraki yazımızın şekillenmesi açısından yol göstericilik taşıması gerektiğini düşünüyorum.
Siz de biliyorsunuz değerli okuyucularım bazen Pazar-Ardeşen arasında ceviz kabuğunu doldurmayan sebeplerden dolayı azıcık tartışmalar oluyor. Daha sonra akil adamlar devreye girip bu sorunu ortadan kaldırıyorlar. Şimdilerde ise Pazar ve Ardeşen artık birbirine bağlı iki kardeş ilçe haline geldi.

Yıllarca bakımsız ve itibarsız bekleyen Hamidiye’de başlayan devlet ve özel yatırımlarıyla adeta bu alan şaha kalktı. Hamidiye ile ilgili birçok kez yazı kaleme aldım. Ben her ortamda özellikle siyasilerin bulunduğu toplantılarda vekillere ve siyasi temsilcilerimize mutlaka bölgemiz ile ilgili yeni bir proje ve yatırımı gündeme taşıyorum. Aslında bu benim vatandaşlarımızla yapmış olduğum ikili görüşmelerden sonra ortaya çıkan fikirlerdir. Kabul gördüğünde ise bunun arkasına düşüp siyasi arkadaşlarımızı devreye sokup gerçekleşmesi için elbirliği yapıyoruz. Gazetecilik mesleğimizi ön plana çıkarıyor, gerçekleşmesi için gayret gösteriyoruz.

İşte yine Rize Milletvekilimiz, İl Başkanımız, İl Genel Meclis Başkanımız ve üyeleri, ilçemizin ilçe başkanı ve ekibi ile Pazar Belediye Başkanımızın bulunduğu istişare toplantısında kendilerine üç soru sordum. Bunlardan birisi İlçemizde kurulması kesinleşen fakültemizin yanında yüksekokulumuzun da eğitim ve öğretime devam edip etmeyeceği ile ilgili fikirleriydi. Bizim fikrimizin, devam etmesi yönünde olduğunu da deklare ettik. Buna vekilimiz ve tüm katılanlar olumlu baktı. İlçe başkanımız ise işin takipçisi olacağını söyledi.

İkici sorum ise vekilimize oldu. Kendisine, “Artık Hamidiye’de Kaçkar Üniversitesi’ni de kurabilir miyiz?” dedim. Bana, bundan önce havaalanı yapılması gerektiğini belirterek, “Yeni havaalanlarının kurulması için mevcut havaalanının bulunduğu il ile diğer bir il arasında 1 saat veya 100 km mesafe olması gerekiyor. Biz, Rize-Artvin arasında çevre düzeni koşulları, bölgenin estetik açısı, nüfus oranının artışı, yerleşim alanlarının şehirciliğe uygun olması, ulaşımın sorunsuz bir şekilde gerçekleşebileceği bir alanda havaalanı kurulabileceğini düşünüyoruzcevabını verince ben deBu alan için Hamidiye bölgesi uygun bir yer olabilir mi?” diye sordum. Sayın vekil, “Neden olmasın? Onu zaman ve kamuoyu ile şartlar tayin eder” diyerek olumlu sinyal vermiş oldu.

Bu, şunu gösteriyor: Rize, Çayeli, Pazar, Ardeşen, Fındıklı, Hemşin, Çamlıhemşin ve Arhavi dâhil bu bölge halkı bir araya gelip önkoşulsuz ortak bir çalışma yapacak olursa Rize-Artvin arasında mutlaka bir havaalanı kurulacaktır. Bu da bölgemize yeni bir ivme kazandırmış olur. Rize için şu an Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı başkanlığında çok büyük çalışmalar yapılıyor. Bölge olarak ve özellikle Pazar ve Ardeşen iki ayrı ilçe olmasına rağmen ortak amaç ve araçları olan kardeş kentler birlik ve beraberlik içinde hareket ettikleri takdirde bu bölgede, bu isim bana ait, “Kaçkar Havaalanı” gerçekleşecektir.

Ben bu istişare toplantısında vekillerimizde ve özellikle Ardeşen ve Pazarlı siyasetçilerimizde bu ışığı gördüm. Bu iş siyasileri özellikle iktidar partisini ilgilendirdiği gibi muhalefet partilerini, sivil toplum kuruluşlarını da yakından ilgilendiren çok hassas ve sahip çıkılması gereken bir projedir. Şu an taslak halinde olan bu proje kamuoyunda ne kadar gündemde tutulursa hayata geçirilmesi bir o kadar yakın ve kolay olacaktır. Sayın başbakanımızın; akılcı, halka hizmet veren, kalkınmaya hız veren, kentsel dönüşümün önünü açıp bölgemizi sanayi ile istihdamı sağlayacak ve göçün önlenmesine vesile olacak bu projeye destek olacağına samimiyetle inanıyorum. Rize’den Artvin’e oluşacak yeni bir köprü kurulacak. Umarım bu köprünün ayakları havaalanı projesi ile başlar.





Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı