NEDEN HAVAALANI İSTİYORUZ

Rize kamuoyunun gündeminden düşmeye Havalimanı konusunda net bilgiler ortaya çıkmaya başladı.Rize'ye neden havalimanı yapılmalıdır işte nedenleri ve yolcu sayısı ve uçuş kapasitesiyle ilgili o bilgiler.

YÖREDEN HABER 27.02.2014 08:54:31 46 0
NEDEN HAVAALANI İSTİYORUZ
Geleceği Turizm olarak bakılan bir şehir.

Rize şehrinin geleceğinin turizm olabilmesi için önemli faktörler vardır.Rize doğal güzellikleri,termal turizmi ile ön plana çıkan bir şehir.

Turizm şehri olabilmek için en önemli etkenlerden birisi ulaşım konusudur.İnsanların ulaşımını kolayca yapabilmesi ve konaklayacak lüks 5 yıldızlı otellerin olması gerekmektedir.Ulaşımın en kolay yolu Hava yolu ulaşımıdır.


NEDEN HAVALİMANI İŞTE SİZE RESMİ BİLGİLER


THY verilerine göre Rize sınırları içerisindeki acenteler üzerinden satılan toplam THY bilet sayısı yılda 23 bin 863. Diğer hava yollarını ve HAVAŞ verileri incelendiğinde bu rakam çok daha yukarılara çıkıyor. Artvin sınırları içerisindeki acenteler üzerinden de satılan toplam THY bilet sayısı bin 840. İstatistikler bilet satışının yüzde 33`ünün Rize`den yapıldığını göstertiyor. Artvin`de bölgeye dahil edilirse bu rakam yüzde 36 seviyesine ulaşıyor.


YILDA 793 BİN YOLCU.

Yapılan istatistiki çalışmalar sonucunda 2012 yılı sonu itibariyle, Trabzon Havalimanı ile seyahat eden yıllık 2 milyon 404 bin 200 yolcunun, yaklaşık 793 bin 386 yolcusunun Rize bölgesine ait. İstatistikler havalimanı açıldıktan sonra turizm merkezleri ile mesafenin azalması ve doğrudan erişim kolaylığı nedeniyle daha fazla yerli-yabancı turistin geleceğini, Havalimanı sayısının çoğalması nedeniyle ve Rize’ye erişimin iyileşmesi dolayısıyla artan “çarpan etkisi” dikkate alındığında Rize Havalimanının yıllık yolcu kapasitesinin başlangıçta 750 bin ila 900 bin arasında değişeceği ve yıllık uçak trafiğinin ise 6-8 bin uçak arasında olacağı tahmin ediliyor

TÜM VERİLER RİZE'NİN HAVALİMANI NI ÇOKTAN HAKETTİĞİNİ GÖSTERİYOR

Havalimanı konusunda detaylı raporlar isteyen Başbakan Erdoğan tüm bu raporları aldı.Geriye sadece Başbakan'ın  Rize için vereceği karar kaldı.Şimdi Rize ve Bölge iller Başbakan Erdoğan'ın Rize için vereceği Rize'yi uçaracak olan bu kararı bekliyor.(Haberci53)
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI