Muhtarlar günü münasebetiyle Pazar’da Program düzenlendi

19 Ekim 2022 Çarşamba(bugün) tüm ülkeden olduğu gibi Pazar İlçesinde de Muhtarla günü kutlandı.

YÖREDEN HABER 19.10.2022 10:15:48 28 0
Muhtarlar günü münasebetiyle Pazar’da Program düzenlendi

19 Ekim 2022 Çarşamba(bugün) tüm ülkeden olduğu gibi Pazar İlçesinde de Muhtarla günü kutlandı.

Saat; 9.30’ta Pazar Demokrasi meydanında Atatürk anıtına Muhtarlar Derneği tarafından çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla göndere çekilen bayrak merasimi dernek başkanı Ali Rıza Avcı’nın günün anlam ve önemine ait konuşmasıyla devam etti.

Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa, protokol üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri, STK başkanları, Muhtarlar ve vatandaşları katılım gösterdiği törende muhtarlara hitap eden ve Bugün 19 Ekim Muhtarlar günü. Böyle bir günü muhtarlarımıza armağan ettiği için Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum” açıklamalarıyla sözlerine başlayan, Pazar Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Avcı konuşmasında şunlar söyledi.

“DEVLETİN MÜHRÜ VE BERATI OLAN TEK SEÇİLMİŞ KİŞİ MUHTARDIR”

“Türkiye Cumhuriyeti Mühründen alan tek çözüm merkezi olan muhtarlık Atatürk’ün dediği gibi Muhtar, demokrasinin temel taşıdır.”

“MUHTARLAR SORUMLULUK ALANLARINDAKİ İNSANLARA ŞEFKATLE BAKAR”

Muhtarlık sorumluluk alanlarında şefkatle yaklaşarak, onların derdine çare bulmak için ilgili kurumlarla görüşüp çare arayacaktır. Muhtarlar mahallesinde ve köyünde devletin gözü, kulağı, eli ayağıdır. Bizler mevcut yapı içerisinde görevimizi en iyi şekilde yapmak durumundayız. Örnek muhtar, halkının sorunlarını ilgili makamlara götüren ve çözen muhtardır.”

“KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ”

Başkan Avcı, bu duygularla başta Pazar Muhtarlarımız olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutluyor, programımıza katlımınız için hepinize teşekkür ediyor, en içten sevgi ve saygılarımız sunuyorum ”dedi.

Daha sonra ise 09.45’te Pazar Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ilçe Kaymakamı Mustafa Akın’ı makamında ziyaret ettiler.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı