MOTORSİKLET ÜZERİNDE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN KURAN-I KERİMİ HATMEDECEK

15 Temmuz darbe girişiminin ardından her yıl motosiklet üzerinde belirli bir rotayı takip ederek Kuran-ı Kerim’i hatmeden müezzin-kayyım kurra hafız Abdullah Özkan, Doğu Karadeniz rotasında, Rize Valisi Kemal ÇEBER’ı ziyaret etti.

YÖREDEN HABER 8.07.2020 14:30:54 63 0
MOTORSİKLET ÜZERİNDE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN KURAN-I KERİMİ HATMEDECEK

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Rize Valisi Kemal ÇEBER, bu duyarlı, bir o kadarda çok dualı ve de hayırlı hizmetinden dolayı Özkan’ı tebrik etti.

Şehitler için 2023 kilometre yol kat ederek motosiklet üzerinde Kuran-ı Kerim’i hatmedecek müezzin Kayyım kurra hafız Abdullah Özkan’ı makamında kabul ederek ikramda bulunan, Rize Valisi Çeber rotasına devam etmek üzere Özkan’ı ziyarete katılan diğer misafirlerle birlikte Artvin’e yolcu ettiler.

Rize Valisi ÇEBER, Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camii Müezzin-Kayyımı Abdullah Özkan ile bir süre motosiklet tutkusu üzerine sohbet etti ve bu sene kat edeceği rota hakkında bilgi aldı.

Görüşme sonrası, Vali ÇEBER, 2023 kilometrelik bir rotayı takip ederek şehitlerimiz için motosiklet sürerken Kur’an-ı Kerimi hatmedecek olan Abdullah Özkan hoca Trabzon İl Müftüsünü ziyaretinin ardından, Trabzon’da ikinci ziyaretini şehit Eren Bülbül’ün kabrini ziyaret ederek, Rize ve Artvin’den sonra Doğu Anadolu’muzun serhat şehirlerine doğru şehitler rotasına devam edecek.

Vali Kemal ÇEBER, Kurra Hafız İmam Hatip Abdullah Özkan’ı uğurlarken; “Rize’den sonra gideceğin şehirlerde uğradığın dostlarımıza selamlarımızı söyle. Allah niyetini kabul ve yolunu açık eylesin, kaza bela vermesin. Tekerin düz olsun. Ayağına taş değmesin. Bizi de duada unutma.” ifadelerini kullandı. 15 Temmuz’un ve Şehitlerin unutulmaması adına İstanbul İl Müftülüğü ’nün desteği ile bu turu gerçekleştireceğini belirten hafız Kurra Abdullah Özkan, “Sn. İstanbul Valimiz, sn. Rize Valimiz, sn. İstanbul Müftümüz, sevenlerimizin ve kıymetli cemaatimizin, şehitlerimizin geride kalan kederli aile fertlerinin dualarıyla sağ salim gidip gelmeyi, maksadımıza ulaşabilmeyi Cenab-ı Hak bizlere nasip eylesin. Rotamda bir aksaklık olmaması için, sınırlı sayıda gidebildiğim illerdeki kıymetli Sayın İl Müftüleri hocalarımızın, meslektaşlarımızın halkımızın ilgi ve dualarına dolayı da çok teşekkür ederim.” dedi.

Vali ÇEBER’in Rize’den komşu il Artvin’e yolcu ettiği Özkan, 12 gün sürecek yolculuğunda 2023 kilometre boyunca motor üzerinde Kuran-ı Kerim’i okuyarak kask kamerası ve mikrofonu ile kaydedecek. Tur sonunda Kuran-ı Kerim’i hatmedecek Özkan, yolculuğunda 15 Temmuz şehitlerinin ve 24 şehit âliminin kabirlerini ziyaret ederek videolar hazırlayacak. Özkan, Şehitlerin Kabirlerinde Kuran-ı Kerim Okuyacak

Özkan, ziyaret öncesinde hafızlığı ile motosiklet sevdasını birleştirerek 15 Temmuz şehitlerine ithafen bir Türkiye turu düzenlemeye karar verdiğini anlatarak “15 Temmuz destanının yazılmasından sonra her yıl 15 Temmuz’un haftasında motosikletle bir Türkiye turu düzenleyip hatim okumaya karar verdim. Bu sene üçüncüsünü gerçekleştireceğim motosiklet turunda inşallah başlangıç noktası Trabzon’da şehidimiz Eren Bülbül’ün kabri olacak. Bitiş noktası da Niğde’de Şehit Ömer Halisdemir’in kabri olacak. Aynı zamanda hatmi şerifi okuyacağım, Rize ve Artvin’den Hatay’a kadar 2023 kilometre üzerinde bir rotada Türkiye kara sınırı hattı boyunca ülkemize, memleketimize sınır ötesinden gelebilecek tehditlere karşı manevi bir kalkan olması niyetiyle okumuş olacağım. Kuran-ı Kerim’i okurken bir yandan da kalbimizdeki dualar operasyonlarına devam eden Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Teşkilatımız ve Milli İstihbarat Teşkilatımız için olacak. Ahirinde de Hatay sınır kapısında 29. cüzü okuduktan sonra son cüzü Ömer Halisdemir’in kabrinin

başında okuyacağız ve orada hatim duasını yapıp turumuzu tamamlamış olacağız.” ifadelerini kullandı. Özkan, 15 Temmuz destanının ve bu destanın başkahramanları olan aziz şehitlerin unutulmaması amacıyla bu turu düzenlediğini belirten Özkan, “Bu tur üzerinde zaten 24 kabir ziyaretinde bulunacağız. Hem 15 Temmuz şehitlerimizi ve geçmişte şehit olan âlimlerimizi, sahabe kabirlerimizi ve makamlarını ziyaret edip onları tanıtmak üzere kısa videolar çekeceğiz ve bunu izleyicilerimizle paylaşacağız.” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı