Merkezim Her Yerde Projesi Rize’de Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 İl ve ilçe Gençlik Merkezlerinde başlatılan” Merkezim Her Yerde” Projesi Rize’de uygulanmaya başlandı.

YÖREDEN HABER 30.05.2017 15:41:09 12 0
Merkezim Her Yerde Projesi Rize’de Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 İl ve ilçe Gençlik Merkezlerinde başlatılan” Merkezim Her Yerde” Projesi ile il ve ilçelerde en ücra köşelerde gençlik merkezine ulaşma imkanı bulunamayan gençlerin, gençlik merkezlerinde yapılan çalışmalara dahil edilmesi amaçlanıyor.

Rize Gençlik Merkezi Projenin başlangıcını Ortapazar, Ambarlık İlk ve Ortaokulu öğrencilerini Rize Gençlik Merkezinde ağırlayarak yaptı. Ortapazar ve Ambarlık İlk ve Ortaokulu okulundan Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü araçları ile alınan öğrenciler güne Rize Gençlik Merkezinde kahvaltı ile başladılar. Gün içersinde Gençlik Merkezini ve İl Müdürlüğüne ait diğer tesisleri gezen öğrenciler gezdikleri tesislerde  ve Gençlik Merkezinde kültürel ve sportif faaliyetlere katılarak gönüllerince eğlendiler.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK “ Rize Gençlik Merkezinin 2015-2016 yıllarında uyguladığı “Okullar Şenlik Olsun Diye” kendi özgün projesi ile her ay bir köy okulunu ziyaret etmiş, merkezden uzak ve Gençlik Merkezini tanımayan, imkanlardan yararlanamayan gençlere Gençlik Merkezi hizmetini götürmeyi amaçlamıştık bu kapsamda her ay belirlenen bir köy okulu ziyaret etmiş ve şenlikler düzenlenmiştik. 2017 yılında Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün uygulamaya koyduğu proje ile 81 İl de Gençlik Merkezlerine uzak olan noktalar belirlenmiş ve o noktalarda ki gençlerin “Merkezim Her Yerde” Projesi ile farklı bir gün geçirerek milli ve manevi değerlerine ve geçmişine bağlı, dünya geleceğine yön veren şuurlu bir yetiştirme çabasında olan gençlik merkezlerimizi ve faaliyetleri daha yakından tanımaları amaçlanmıştır. Proje kapsamında uzak noktalardaki gençlerimizi gençlik merkezlerimiz ile tanıştırmaya devam edeceğiz. “ dedi.

Proje kapsamında Rize Gençlik Merkezini ziyaret eden öğrencilere günün anısına Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK tarafından hediyeler takdim edilip program son buldu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı