MENÇUNA YOLU YENİLENİYOR

Artvin İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri ekipleri, Arhavi Kamilet Vadisi üzerinde yer alan ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Mençuna Şelalesi yolunu yeniliyor.

YÖREDEN HABER 2.06.2023 10:41:45 73 0
MENÇUNA YOLU YENİLENİYOR

Hayati Akbaş

ARHAVİ-Artvin İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri ekipleri, Arhavi Kamilet Vadisi üzerinde yer alan ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Mençuna Şelalesi yolunu yeniliyor.

Ulaşımın tek şerit ve bozuk satıh üzerinde gerçekleştirilen güzergâhta yol genişleme ve Silindirle Sıkıştırılmış Betonlama çalışmaları ile bozuk olan yolların mevcut bölümleri artık daha düzenli hale getiriliyor.

Arhavi ilçemizde 22.07.2021 tarihinde meydana gelen afette ağır hasar gören ve birçok kısmında tamamen kopmalar yaşanan Arhavi Mençuna Şelalesi yolunun, Çifteköprü’den itibaren 4 kilometrelik kısmında; ortalama 6 metre genişliğinde yol onarım çalışmaları gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında 36000 m3 yol genişleme kazısı, 5900m3 taş duvar, 30000 ton tahkimat ve 585m3 menfez betonu dökümü gerçekleşti. Bu genişleme ve sanat yapılarının ardından 4km’lik yolda 3720m3 finişerli temel sergi yapımı ile 3600m3 “Silindirle Sıkıştırılmış Beton” kaplama yapım çalışmaları devam etmekte. Çalışmaların tamamlanması ile Mençuna Şelalesi yolu daha konforlu olarak vatandaşlara hizmet edecek.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI