Mega Projeye Görkemli Açılış

Vali Çeber, sorunsuz bir şekilde bu denli önemli ve büyük bir organizasyonu sonuçlandırmanın ve Rize-Artvin Havalimanını vatandaşların hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

YÖREDEN HABER 17.05.2022 10:02:40 111 0
Mega Projeye Görkemli Açılış

Türkiye'nin mega projelerinden Rize Artvin Havalimanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'in katıldığı görkemli törenle açıldı.

Yoğun ve coşkulu bir kalabalığın katıldığı açılış töreni öncesi Vali Kemal Çeber, son hazırlıkları inceledi. İlk uçağın inmesi ile törene katılan Bakanları ve siyasi parti genel başkanlarını karşıladı. Bekleme salonunda misafirlere eşlik etti. Havalimanı inşaatının her aşamasını yakından takip eden Vali Çeber, havalimanı hakkında konuklara bilgiler verdi. Bölge halkının heyecanla beklediği havalimanı projesinin Rize'nin ekonomisine ve turizmine sağlayacağı katkıları aktardı.

Vali Çeber, açılışın son adımına gelindiğinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın ilham Aliyev'in uçaklarının inmesiyle kendilerini karşılayarak tören alanına kadar eşlik etti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev, tören öncesinde konuşmalarını yapacakları platforma çıkarak vatandaşları selamladı. Konuşmaların ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, açılış anısına Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Destici'ye hediye takdim etti. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, MHP Genel Başkanı Bahçeli, BBP Genel Başkanı Destici, açılışa katılan bakanlar ve protokol ile birlikte kurdele keserek açılışı yaptı.

Rize-Artvin Havalimanı açılışının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'e uçaklarına kadar eden Vali Çeber, burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın ilham Aliyev'e coğrafi işaret tescili almış olan Rize çayı taktim etti. Vali Çeber, burada Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'a ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev'e kendilerini Rize'de böyle değerli bir anda ağırlamaktan büyük onur duyduklarını ifade etti.

Vali Kemal Çeber, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’i uğurladıktan sonra, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile birlikte Rize Artvin Havalimanı gezdi. Havalimanında Çay Müzesini ve Artvin Marka Ürünler Müzesini gezerek incelemelerde bulundular. İncelemeler sonrası Tarım Orman Bakanı Kirişçi’yi de yolcu eden Vali Çeber, sorunsuz bir şekilde bu denli önemli ve büyük bir organizasyonu sonuçlandırmanın ve Rize-Artvin Havalimanını vatandaşların hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI