Mandalina Reçeli Damaklarınızda Eşsiz Bir Lezzet Bırakıyor

Rize Valisi Kemal ÇEBER, Derepazarı Mandalinası ile üretilen “Mandalina Reçeli” için düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı.

YÖREDEN HABER 7.04.2021 17:45:58 40 0
Mandalina Reçeli Damaklarınızda Eşsiz Bir Lezzet Bırakıyor

Rize Valisi Kemal ÇEBER, Derepazarı Mandalinası ile üretilen “Mandalina Reçeli” için düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı.

Düzenlenen tanıtım toplantısına Vali ÇEBER’in yanı sıra, Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN, Derepazarı Kaymakamı Nur Baki YALÇIN ve Derepazarı Belediye Başkanı Selim METİN’de katıldı.

Vali ÇEBER, toplantıda yaptığı konuşmada çok önemli bir başarıya imza atıldığı vurgusunu yaparak, “Öncelikli olarak bu güzel davetlerinden ötürü Derepazarı Belediye Başkanı Selim Bey’e teşekkür ediyorum. Malumunuz pandemi sürecinden ötürü bu tarz toplantıları eskisi kadar sık yapamıyoruz.

Derepazarı Belediye Başkanımız mandalina reçelinin tanıtımı için bu kahvaltı organizasyonunu bizlere daha önceden iletmişti. Ama malum süreçten ötürü bu süreç baya uzadı. Bu süre zarfında mandalina reçeli kendi kendinin tanıtımını yaptı.

Bizler yaklaşık bir yıldır Derepazarı mandalinasından yapılan reçelleri kahvaltı sofralarımıza ekliyoruz. Bunun yanı sıra Devlet büyüklerimize verdiğimiz hediye paketlerinin içerisinde de mandalina reçelimiz yerini almış bulunmakta ve çok güzel geri dönüşler almaktayız.

Şuan çok güzel bir üretim süreci oluşturulmuş durumda. Bu süreç içerisinde kazanılan tecrübe ile birlikte üretilen reçellerin kalitesi de her gün artmakta. Bunu aldığımız geri dönüşlerde görmekteyiz. Mandalina reçeli besleyici özelliğinin yanı sıra, aroması ve içerdiği vitamin değerleri ile tüketilmesi gereken sağlıklı bir gıda.

Bu vesile ile mandalina reçelinin üretilmesi, tanıtılması ve diğer tüm süreçlerinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Ayrıca yeni aldığımız sevindirici bir bilgiyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz gibi Coğrafi İşaret Tescilli 7 ürünümüz bulunmaktaydı. Bu sayı bu gün itibari 10’a ulaştı. Yeni eklenen ürünlerimiz; Rize Muhlaması, Rize Pepeçurası ve Rize Çayı. Ayrıca Rize Çayımıza Avrupa Birliği Coğrafi İşaret alma gibi bir çalışmamızda var. Bu çalışmayı da kısa süre içerisinde başarı ile tamamlayacağımızı umuyorum. “ ifadelerini kullandı


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı