Maç olaylardan dolayı yarıda kaldı

27 Nisan Pazar günü Artvin İskebe Stadı’nda oynan futbol karşılaşmasın da Arhavispor Artvin Hopaspor karşı karşıya geldi

YÖREDEN HABER 27.04.2014 20:44:30 22 0
Maç olaylardan dolayı yarıda kaldı
Maça Artvin Valisi Kemal Cirit, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Ak Parti İl Başkanı Erkan Balta ve çok sayı da bürokrat ve seyirci katıldı. Maçın son dakikalarında Hopaspor’lu futbolcu Ali Fehmi maçın Hakemi Cem Balo’ya saldırınca bir anda ortam gerildi ve diğer futbolcular da olaya karışınca maçın hakemi soyunma odasına kaçmak zorun da kaldı ve maç tatil edildi.
Maçın ilk vuruşunu Artvin Hopaspor yaptı. Maçın ilk dakikaların da kontrollü oyunu tercih eden taraf Arhavispor oldu. Orta sahayı defansına yakın kuran Arhavispor oyuncuları Artvin Hopaspor oyuncularını pas yapmasına izin vermedi. Maçın çeyrek saatinden sonra biraz kıpırdayan Arhavispor oyuncuları sol taraftan takım kaptanı İlker’le etkili olmaya çalıştı ama bir türlü pozisyon bulamadı. Ardından orta saha da geçen mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi. Maçın ilk yarısı bittikten sonra devre arasında yerlerinden çıkan Hopaspor taraftarları ve Arhavispor taraftarı arasında tribün dışında olaylar yaşandı. Birbirlerini taşlamaya başlayan tarafarları, polisler havaya ateş açarak ayırdı ve olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı.
Bu olayların ardından Arhavispor ikinci yarıya başladı. İlk yarıya oran la ikinci yarıya daha derli toplu başlayan taraf Arhavispor oyuncuları olurken, art arda geliştirdikleri ataklarda Hopaspor savunmasını bir türlü geçemedi.

Maçta dakikalar ilerleyince futbolcuların gerginlikleri gözlerden kaçmadı. Her pozisyonda maçın hakemine isyan eden oyuncular arada bir birleriyle de tartışmaya girdiler. Maçın sonları yaklaşırken sahada futbolcular tribünde seyirciler iyice gerilmeye başladılar. Maçın hakeminin çaldığı her düdüğe itiraz eden futbolcular adeta seyirciyi kışkırtmaya başladılar. Hatta Hopaspor oyuncusu Ozan bir pozisyon da sahaya yabancı madde atan Arhavispor seyircileriyle tartışmaya başladı. Yaptığı hareketten sonra adata Arhavi seyircileri çileden çıktı. Araya giren çevik kuvvet olaya yerin de müdahale ederek olayın büyümesini önledi. Daha sonra ne olduysa maçın son 10 dakikasın da oldu. Köşe vuruşundan gelen topta Hopaspor kalecisi Erhan zamanlama hatası sonucu boşa çıktı. Bu hatayı iyi değerlendiren Arhavispor oyuncusu Ali Kemal takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra moralmen iyice çöken Hopaspor oyuncuları hata üstüne hata yapmaya başladılar. Defasın arkasına atılan ara pasta topla buluşan Arhavispor’un başarılı oyuncu Ali Kemal bir anda kaleciyle karşı karşı kaldı. Kaleciye çalım atmak istedi ama Hopaspor kalecisi Erhan rakibine dokuz kusurlu hareketten birini yapınca hakem penaltı noktasını gösterdi.

O arada oyundan çıkan Hopaspor oyuncusu Ali Fehmi bir anda maçın hakemine saldırınca ortalık karıştı. Maçın hakemi saha içerisinde soyunma odasına kaçmaya başladı. Soyunma odasına giren maçın hakemleri olurken,araya giren güvenlik güçleri futbolcuları sakinleştirmeye çalışsada bir türlü sakinleşmeyi bilmediler. Soyunma odasına giren maçın hakemlerine sinirlenen Hopaspor oyuncuları Artvin İskebe Stad’ının kapalı tribünün de maç izleyen Arhavispor seyircileriyle laf dalaşına girince bir anda saha karıştı. Karşı tribünden sahaya inen Hopaspor taraftarları bir anda kapalı tribüne koşmaya başladı. Olaya müdahale etmeye çalışan polislerin yetersiz olduğu gözlerden kaçmadı. Adeta futbol terörü Artvin’e gelmişti. Seyirciyi sakinleştirecek taraf oyuncular olması gerekirken ama maalesef seyircileri kışkırtmamdan başka bir şey yapmadılar. Arbede de bir çok kişi hafif yaralar alırken maçın hakemi maçı tatil ettiğini açıkladı.08 haber
MAÇTAN NOTLAR:
Maçın Hakemleri: Orta Hakem: Cem Balo (10), 1.Yardımcı Hakem: İlyas Kurban (10), 2.Yardımcı Hakem : Revan Demirtaş (10)
Arhavispor : 12-Görkem (10), 2- İzzet (10), 3-İlker (10), 4- Hamdi (8), 5- Rıdvan (10), 6-Coşkun (8), 17-Nevzat (10), 8- Volkan (8), 9-Ali Kemal (10), 10- Hasan (7), 11- Özgür (8)
Teknik Sorumlu : Ahmet Tamrak
Artvin Hopaspor : 1-Erhan (7), 2-Emrah (10), 3- Sinan (9), 4- Ozan (7), 5- Burak (8), 6- Zafer (9), 7- Doğancan (8), 8- Burak (9), 9- Ali Fehmi (6), 10- Muhammet (10),11- Mertcan (10)
Teknik Sorumlu : Halis Ustabaş
Kaynak : Temel ÖZTÜRK
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI