Liman ve Deniz var.Faydalanamıyoruz

Büyümeye başlayan Liman ile birlikte yeni alternatifler ortaya çıkmaya başladı.

YÖREDEN HABER 29.05.2014 07:35:54 28 0
Liman ve Deniz var.Faydalanamıyoruz
Rize Liman işletmecisi Asım Çillioğlu, son yıllarda dünyada ve Türkiye’de hızla büyüyen kruvaziyer turizmindeki son gelişmeler konusunda MÜSİAD’lı işadamlarına teknik bilgiler verdikten sonra, “Kruvaziyer turizminden deniz şehri olan ilimiz maalesef faydalanamamaktadır. Rize Limanı, ilave rıhtım ile Karadeniz bölgesinin en büyük ve en önemli cruise gemilerinin yanaşabileceği liman olabilme potansiyeline sahiptir. Son dönemlerde bölgemizde yapılan Karayolu, havayolu yatırımlarının beraberinde ilimiz turizmde önemli konuma gelecektir.

Fakat günümüzde turizmde özellikle cruise gemileriyle yapılan turizme olan talepteki artış göz ardı edilemeyecek kadar fazladır. Rize’de yapılacak cruise limanıyla turist sayısını önemli ölçüde artırarak başta Rize olmak üzere bölgeye önemli bir ekonomik girdi sağlamak mümkündür. Rize’ye yapılacak cruise limanının günümüzde kruvaziyer turizmindeki gelişmeden kaynaklanan yolcu gemileri artık 3000-5000 yolcu kapasiteli yüzen şehirler haline gelmiş durumdadır. Bu potansiyel göz önüne alındığında Rize Limanının cruise gemilerinin yanaşabileceği nitelikte bir liman olması gerekmektedir. Böylelikle hem ekonomik hem de dünyada pek fazla tanınırlığı olmayan Karadeniz Havzası’nın tanıtımını yapmış olacağız” dedi.

 Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MÜSİAD Rize Şube Başkanı Dabak, kruvaziyer turizminde; liman ziyaretleri, limana yakın yerlerde ziyaret ve alışverişlerden oluşan aktiviteler olması Rize’nin ticaretine önemli katkı sağlayacaktır.' diyerek, Rize’de faaliyet gösteren işadamları olarak ilimize ve bölgenin ticaretine katkı sağlayan her türlü çalışmada, projede desteğe hazır olduğunu söyledi.
Ziyaret sonunda Çillioğlu, hazırlanan raporu Başkan Mahmut Dabak’a sundu.Çay TV

DAHA ÖNCE
KAÇKAR53.COM.DA
YAZARIMIZ
ALİ AKYILDIZ'IN 
YAPILAN 
HABER İÇİN TIKLA OKU…



Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI