Lider olmanın püf noktalarını anlattı.İlgi ile izlendi

Eğitimci-yazar Alişan Kapaklıkaya liderliğin önemli bir mevkii olduğunu belirterek lider kişinin problemin köküne inmesi gerektiğini söyledi.

YÖREDEN HABER 13.05.2014 16:37:12 28 0
Lider olmanın püf noktalarını anlattı.İlgi ile izlendi
Kişisel Gelişim Uzmanı Eğitimci - Yazar Alişan Kapaklıkaya Rize Valiliği Ayder Salonunda bir seminer verdi.Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, Kurum Yöneticileri,bir çok eğitimci ve kamu görevlilerinin katıldığı seminerde Kapaklıkaya'nın ilgi çekici sunumu katılımcıları hem güldürdü hem de düşündürdü.

Alişan Kapaklıkaya, Rize’de 3 gün kalarak toplamda 10 ayrı seanslık konferanslarında sinevizyon eşliğinde motivasyonu arttırıcı görsel sunumlar yaparak, öğrenme, öğretme, aile yapısı ve liderlik konularındaki tecrübelerini anlatıyor.

Konuşmasında çocukluk yıllarında başından geçenler ve üniversiteyi kazanmasında yaşadıklarını anlatan Kapaklıkaya, tatlı anıları ile izleyicileri hem güldürdü hem de ağlattı. Aile içi iletişimin güçlü olmasının ailenin birlikteliğinin de korunması açısından son derece önemli olduğuna dikkat çeken Kapaklıkaya, 'Yüreğine merhaba dediğiniz kişinin beynine de merhaba dersiniz' anlayışından hareket edilmesi gerektiğini kaydetti. Gerçek liderin etrafındakilere dikkat etmesi gerektiğini belirten Kapaklıkaya, 'Etrafınızdakiler sizi ya aşağı çeker, ya da yukarı. Liderlik bulunduğu konumda kendisini yukarıya doğru çekenler ve etrafındakileri de oraya doğru çektirebilen insanlardır. Etrafındaki insanlar kaliteli, mutlu, başarılı olup kendisi başarısızlığa uğramış, sıkıntı görmüş, başarısızlığa uğramış hiç bir lidere rastlamadım' diye konuştu.

Liderliğin önemli bir mevkii olduğunu hatırlatan Alişan Kapaklıkaya, yüksek sesle ve kızgın anlatımların akılda kalmadığını, esprili ve ilgi odaklı konuşmaların dikkat çekici olduğunu söyledi. Yöneticiliğin gezip, görüp sorunları yerinde görme açısından değerlendirilmesi gerektiğini belirten Kapaklıkaya, eğitim ve öğretiminde şiddet unsuru olmadan daha verimli olduğunu kaydetti. Liderliğin her toplumda önemli olduğunu ancak verimli lider olmanın gerektiğini belirten Kapaklıkaya, 'Lider, ağacın yaprakları ile uğraşmaz; problemin köküne iner. Çözüm üretir. Zor olan beyni açmak değil, doğru anahtarı bulmaktır. Dikkatin ve öğrenmenin sınırı yoktur. Başarılı bir lider olmak için herkesin yaptığını yapmayacaksın, kimsenin yapmadığını yapacaksın' dedi.

İnsanları yönlendirmek, onlara yardımcı olmak istiyorsanız onların içerisine kadar inmeniz gerekiyor. Ben ilk öğretmen olduğumda, çocuklarla bir arada durmuştuk. Bir meslektaşım bana 'sen neden bunlara yüz veriyorsun tepene çıkar' dedi. Ben de ne yapayım demiştim. Bana 'Bir tanesinin ağzının ortasına indireceksin yumruğu bak o zaman görürsün nasıl hizaya geliyorlar' aynı şekilde annemde bana 'oğlum çocukları dövme, onların yetimi vardır, askeri olan vardır. Sakın dövme yoksa sana sütümü helal etmem' demişti. Şimdi burada liderlik yapan annem mi? Yoksa bana çocukları dövmemi söyleyen meslektaşım mı?

Kapaklıkaya son olarak stresten kurtulmanın ve onu pozitif enerjiye çevirmenin yollarını anlattı. Stresin eve sokulmadan nasıl dışarıda bırakılacağını dile getiren Kapaklıkaya, ayrıca yapılan işi çekilmez bir meslek olmak yerine sevilen bir iş haline getirmenin yöntemlerini anlattı. Çocukların eğitimi konusunda dikkatli hareket edilmesi gerektiğini ve ailenin çocuğun eğitimine sağladığı katkının önemine işaret eden Kapaklıkaya, Evlilikte yaşanan sorunlar, eşlerle çocukların arasındaki iletişimin önemini ifade ederek aile bireylerinin aynı dili ve aynı duyguları konuşması gerektiğinin önemini belirtti. Dinleyicileri ile konferans süresince diyalog kurarak stresten uzak tutup kahkahaya boğan NLP Uzmanı Kapaklıkaya katılımcılara kitaplarını imzaladı.
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı