Kurul Toplantısı Vali Çeber Başkanlığında Yapıldı

Rize İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2022 Yılı 1. Olağan Toplantısı Vali Kemal Çeber başkanlığında gerçekleştirildi.

YÖREDEN HABER 13.01.2022 10:08:29 17 0
Kurul Toplantısı Vali Çeber Başkanlığında Yapıldı

Rize Valiliği toplantı salonunda Vali Kemal Çeber başkanlığında yapılan toplantıya; Vali Yardımcıları Ömer Faruk Duman, Sedat Sezik, İŞKUR Müdürü Hasan Kiraz, Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, il istihdam kurulu üyeleri, sanayi ve ticaret odaları, MÜSİAD ve Akson başkanları, toptan ve perakende satış yapan işveren temsilcileri, otomotiv firmaları ve sanayi siteleri temsilcileri katıldı.

Toplantıda İŞKUR tarafından 2021 yılı içerisinde gerçekleştirilen istihdam verileri, işgücü eğitim planı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işyerlerini kurma hibe projeleri değerlendirildi. Gündemin 7. maddesi olan ilimizin işgücü piyasası ile alakalı olarak iş gücü piyasasında yaşanan zorluklar, işçi işveren ilişkileri ve 2022 yılında mesleki eğitim başta olmak üzere istihdamın arttırılması yönünde neler yapılabileceği konularıyla ilgili katılımcıların görüş ve önerileri alındı.

Vali Çeber toplantıda yaptığı konuşmada, “İlimizdeki işgücü ve istihdam ihtiyaçlarını tespit etmek, istihdamda etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla öneriler oluşturmak amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla görüş ve önerilerde bulunmak üzere bir araya geldik. Vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltmek ve işsizliği en aza indirmek için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Özellikle sektörel ihtiyaçların yerinde tespit edilerek, mesleki eğitimlerle birlikte iş gücünün karşılanması önemlidir. Devletimizin politikalarını sürdürmek ve bu sayede vatandaşlarımızın refahını arttırmak amacıyla güçlü ekonomi, rekabetçi üretim ve nitelikli iş gücü için projeler üretmek ve hayata geçirmek zorundayız. İlimizin, ekonomisine ve dolayısıyla istihdamına katkı sağlayabilecek bütün faktörleri ve imkanları değerlendirmekteyiz” dedi.

İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz’ın İŞKUR’un çalışmaları hakkında yaptığı sunumun ardından Milli Eğitim Müdürlüğü alan dal açma kapama tekliflerinin değerlendirilmesiyle toplantı sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı