Kurucu Başkan Basa`dan Açıklama!

Yaşanan gelişmeleri açıkladı!

YÖREDEN HABER 24.08.2013 09:41:41 21 0
Kurucu Başkan Basa`dan Açıklama!




Geçtiğimiz aylarda Ankara Rize Dernekler Federasyonunda yaşananlar ve belirsizliğini koruyan konularla ilgili Rize Dernekler Federasyonu Kurucu Başkanı Süleyman Basa bir açıklama yaptı.


Rize tarihinin en büyük, organize linç girişimi ile karşı karşıya kaldık. Yaklaşık bir yıldır Ankara’da Rize Federasyonu kaynaklı, Rize Günlerini engelleme ve Federasyonu ele geçirme maksadıyla, şahsım ve federasyonda çalışan, üreten, zamanını veren, Değerli Arkadaşlarıma yönelik gerek sosyal medyada gerekse  bazı kalemşörler vasıtasyla, belkide Rize tarihinde görülmemiş bir fitne, iftira ve linç girişimi ile karşı karşıya bırakıldık.

 
Tüm Rizelilerin destekleri ile Türkiyenin en iyi sivil toplum örgütlerinden biri haline gelen Rize Dernekleri Federasyonun bizim çocuğumuz gibi, onu ehil ellerle teslim etmek en büyük görevimizdir. Önümüzde iki seçenek vardı ya, zalimlerin iftiralarına boyun eğecek (ki bu arkadaşlar nasıl olsa böyle olur gene kazanırız mantığıyla bu hareketi yaptılar) yada doğrularında, müfteriler kadar dik durması gerekir diyerek kendimizi ve çocuğumuz gibi gördüğümüz, büyüttüğümüz ve Türkiye’nin en iyi sivil toplum örgütlerinden biri haline getirdiğimiz federasyonumuzu bu kişilerin eline bırakarak atıl bir hal almasına izin veremeyerek, mücadele edecektik.
 
Aslında yapılanlar hep zaman kaybından başka bir şey değildi. Bu kişiler sanki kendileri çoğunlukla hareket ediyor izlenimi vermeye çalıştılar. Oysa federasyonu oluşturan 10 dernek başkanı bizimle beraber bu onur mücadelesini birlikte verdik. Geride kalan 4-5 dernek başkanı idi. Hatta pek çok derneğin üye ve yönetimleri bu konuda başkanları ile aynı fikirde değillerdi. Yani Ankara’da öyle ikiye bölünmüş bir durum yok sadece bir fitne fesat grubu bunların çekirdek sayısı 10’u geçmez.
 
Federasyonu ele geçirmenin en çirkin yolunu seçtiler. Rizelilik bilincini ayaklar altına aldılar. 

Bize çalışmıyorsunuz diyemiyeceklerdi,, üretemiyorsunuz diyemediler, kaynak yaratamıyıorsunuz diyemeyeceklerdi, temsil etmiyorsunuz diyemeyeceklerdi. Keşke bu konularda eleştirseler bizlerde gerekli düzeltmeleri yapsaydık. Onlar en haysiyet kırıcı fitne yöntemini tercih ettiler. Yani nerden baksanız kötü niyet ve haramilik. Ancak unutulan bir şey vardı bu kişilerin pek çoğu ile 7 yıldır federasyon yönetiminde birlikte idik. Tüm kararlarımıza imza atmışlardı.
 
Federasyonun kurucu başkanıyım yapılan 2 Genel Kurulda açılış konuşması yapamadım. ? 
Ayrıca bu mücadeleyi, bizden sonrada sivil toplum örgütçülüğü yapacak olanlara bakın bunlar çalıştılar, her türlü baskılarla mücadele  ettiler, bir kaç şuursuz gelip her şeyi dağıtabiliyor, bırakın bizde bir şey yapmayalım, düşüncesine kapılmasınlar diye bile sadece bu mücadele verilmeliydi.
 
Devlet tarafından sivil toplum örgütçülüğüm denetlendi. Sonuç bu arkadaşların iddialarını tam tersineydi.

Aslında bir konuda benim açımdan iyide oldu 13 yıllık dernek geçmişim de devlet tarafından incelenmiş oldu.  Şimdi böyle olduğunu bile bile bizlere bu iftiraları atanların dernekleri ayrıntılı incelenmelidir. Bu kişilerin iğrenç iftiralarından ve kamuoyunu yanıltmalarından ben utandım, bunlar utanmadılar. Haysiyetleri olmayanlar içi onurlu insanların haysiyetlerini önemi yoktur. Şerefleri olmayanlar için başkalarını şereflerinin ne önemi vardır.
 
Rize Dernekleri federasyonu ve Rize Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği dernekler masası yetkililerince Mali ve İdari yönden incelenmiş. Sadece Rize Eğitim derneğinde bir kişinin ayrılmasını bildirmeyi unutmakla ilgili bir idari ceza aldık. Bunun  dışında hesaplarda ve idari işlerde  en ufak bir, yanlış usulsuzluk bulunmamıştır. Aslında bu iftiraları atanlarında gözü aydın oldu zira sorumluluk benim kadar onlarındı aynı zamanda. Ama  bu arkadaşların gözlerini iktidar hırsı kör etmişti adeta.
 
Şimdi gelelim bu arkadaşların yanına karmı kalacak meselesine, maalesef üzülerek söylüyorum ki bu arkadaşlarda birkaç kişi ama Rizeli, bunları Yüce Mevlama havale etmekten başka bir şey yapmak gene bana yakışmaz.
 
13 yıllık Sivil Toplum Örgütçülüğüme dayanarak söylüyorum ki bu iş, büyük sevgiyle, çalışarak, üreterek, bıkmadan yapılır. Oturduğunuz sırça köşklerde hiç bir şey yapmadan  o, bu, şu derneği’nin başkanıyım diye etrafa hava atarak değil.
 
Benim cahile, iftiracıya, kötü kalbe ayıracak vaktim yoktur.
İftiracı  Dernek Başkanlarını İstifaya davet ediyorum.
Dervişin fikri neyse zikri de oymuş
 
Anlaşılması için sürekli söylemek zorumdayım çünkü dışardan görüldüğü gibi kolay değil Sivil toplum örgütçülüğünde  çalışacaksınız, üreteceksiniz, bıkmayacaksın, seveceksin elbette Hata da yapacaksınız. Hayatta hiç hatta yapmamış birisi zaten hiç bir işe başlamamış demektir. Ama elini taşın altına koymadan, koyanlara çamur atmayacaksınız. 
 
Maalesef bu kaos ortamından yaralanarak acaba Süleyman BASA’yıda şu Rize’nin siyaset sahnesinden çekebilirmiyiz, bayağılığını gösteren bazı kişiler oldu. İnanç eksikliği insana neler yaptırıyor. Maalesef bu Rizemiz için ilk değil, bunlar çalışan, üreten, başarılı pek çok kişiye bir, iki kişi hep aynı senaryoyu oynadılar. Oynamaya da devam ediyorlar. İnşallah yakın zamanda bu durumda düzelecektir. Yoksa mevlamın verdiği kısmeti sadece mevlam engelleyebilir.
 
Emekler,Hizmetler yerde yada havada kalmıyormuş. Hafızalarda kalıyormuş.
Bu süreçte Rizelilere ve özellikle basınımızın çok büyük bir bölümüne sağduyulu davranışları ve bizlere destekleri için teşekkür ederim. Özellikle sosyal medya üzerinde veya beni bizzat arayarak destek veren Rize halkına sonsuz teşekkür etmem gerekir. Benim nacizane verdiğim ve vereceğim tüm emekler, hizmetler Rizeye, Rizeliye anamın ak sütü gibi helal olsun.
 
Bundan sonra da Allah nasip ettiği sürece Rize için bıkmadan, yılmadan, çalışmaya, üretmeye, devam edeceğim. Ankara’da ben ve arkdaşlarım Rizeye gönül vermiş, gönül elçileriyiz. Bu tür rahatsızlıklar da hayatta olacaktır. Önemli olan kendinize güvendir. Allahıma çok şükürler olsun evlatlarıma haram lokma nasip etmedi ettirmesin.
 
Artık Haklı haksızın önemi yok. Herkesi birlik ve beraberliğe çağırıyorum.Şimdi bu noktada haklı haksızında önemi kalmamıştır. Acilen çözümü Ankarada gene bizler ve sağduyulu Rizeliler yapacaktır. Herkesi birlik ve beraberliğe çağırıyorum. Benim kimseye kırgınlığım yok 3-5 kendini bilmez hariç. Oysa Rize Dernekleri Federasyonu 16 dernek ve vakıf ile, 150’ye yakın yönetim kurulu üyesi, 5000’e yakın kayıtlı üyesi ile Ankara’da iyi bir ailedir. Bu üç beş kendini bilmezin bizleri bölmesine izin vermeyiz. Herkesi birlik ve beraberliğe davet ediyorum. Önümüzdeki süreçte bu birlik ve beraberliği başta büyüklerimiz olmak üzere, el birliği ile aşarız kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuda tarafıma düşen ne görev varsa federasyonun kurucusu olarak yapmaya hazırım. Rize Dernekleri Federasyonu yine Rize için hizmete devam edecektir.
  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI