Kurban pazarları koronovirüs önlemleriyle kurulmaya başlandı

Koronavirüs salgını gölgesinde geçecek Kurban Bayramı öncesi, kurban pazarları kurulmaya başlandı. Rize’nin Pazar İlçesinde bulunan kurban pazarında hazırlıklar tamamlandı. Kurban satıcıları alıcıları bekleniyor.

YÖREDEN HABER 22.07.2020 14:31:12 86 1
Kurban pazarları koronovirüs önlemleriyle kurulmaya başlandı

CEVAHİR TOPALOĞLU

PAZAR-Koronavirüs salgını gölgesinde geçecek Kurban Bayramı öncesi, kurban pazarları kurulmaya başlandı. Rize’nin Pazar İlçesinde bulunan kurban pazarında hazırlıklar tamamlandı. Kurban satıcıları alıcıları bekleniyor.

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık satışlarının yapılacağı pazarlarda sıkı pazarlıklar yapılmaya başlandı.

Pazar İlçesinde bu sene yeni yerinde kurulan Kurban Pazarında, hayvan satıcılarına Coronavirüs (KOVİT-19) testi yapıldı.

Pazar ilçesine Kars, Van, Erzurum başta olmak üzere birçok doğu ilinden kurbanlık hayvan nakli yapılıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle 'Kontrollü sosyal hayat' kurban pazarlarında da hakim. Bu yıl salgın gölgesinde geçecek Kurban Bayramı öncesi, hazırlıkların sürdüğü pazarlarda çok sayıda önlem alındı. Giriş ve çıkışların ayrı kapılardan yapılacağı alanlarda, aynı anda belirli sayıda kişi bulunduruluyor.

Hayvan satıcıları satışların yavaş bir seyir altında ilerlediğini dile getirerek, Yeni yapılan Hayvan satış pazarından son derece memnun olduklarını” ifade ettiler.

Kurbanlık hayvan fiyatlarının ot girdilerinin yükselmesi dolaysıyla cüzi bir artış olmasına rağmen satışlarını fazla etkilemediğini söyleyerek, her türlü tedbirlerin alınarak vatandaşa sağlıklı hayvan satışlarını gerçekleştirdiklerini dediler.


Anahtar Kelimeler:
hüseyin
22.07.2020 15:13:10
kimse maske takmamış

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI