KUR’AN’DAN KOPMAYALIM!

Pazar Merkez Hatuniye Cami görevlileri ve cemaati “Mukabele” sünnetinin yılın tamamında devam etmesine yönelik bir uygulama başlattı.

YÖREDEN HABER 8.07.2016 09:32:01 121 0
KUR’AN’DAN KOPMAYALIM!
Ramazan ayının en önemli ibadetlerinden biri “Mukabele” sünnetinin ihya edilmesidir. Müslümanlar Ramazan ayı boyunca Kur’an’la olan ilişkilerini daha yoğun bir hale getirmektedir.

Evlerde, camilerde, iş yerlerinde bir şekilde Kuran-ı Kerimi hatmetme, mealini okuma, tefsir kitaplarından faydalanma gibi çalışmalarla bir anlamda bu ayda indirilmeye başlayan kitaba karşı görevlerini ifa yoluna gitmektedirler.

Pazar Merkez Hatuniye Cami görevlileri ve cemaati “Mukabele” sünnetinin yılın tamamında devam etmesine yönelik bir uygulama başlattı.

Pazar Müftüsü Mustafa Düzgüney konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Kur’an’la birlikte olalım Ramazanda ve her zamanda” düşüncesiyle, cami cemaati haftada en az bir cüz (dileyen daha fazla) okumak suretiyle, hatim uygulaması başlatılmıştır'.dedi

Güney 'Yapılan hatimlerin toplu duası her ayın sonunda camide yapılacaktır.Bu uygulamada kadın-erkek cemaat ve Din görevlileri okuyacakları cüzü önceden belirleyerek, isimlerini yazdırarak düzenli bir hatim programı oluşturacaklardır' diyerek bu güzel uygulama için cemaat'e çağrıda bulundu.

Müslüman toplumun “Kur’an’la iç içe olmasına” katkı sağlayan bu örnek uygulamayı Kaçkar53.com ailesi olarak destekliyor ve bundan sonraki sonuçları takip edeceğimizi ifade ediyoruz. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı