Kızılay Öğrenci yurdu açılıyor!

Yurt sıkıntısı çeken öğrenciler artık derin bir nefes alacak!

YÖREDEN HABER 4.09.2013 08:42:42 35 0
Kızılay Öğrenci yurdu açılıyor!




 Öğrenci Evi’nin açılışı için Kızılay Artvin Şube Başkanı Seracettin Yazan’ın davetlisi olarak Artvin’e gelen Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, yönetim kurulu ve denetleme kurulu üyeleri 3 Eylül Salı günü(Dün akşam) Artvin’e geldi.

 DSİ 26. Bölge Müdürlüğünde verilen yemeğin ardından bir açıklama yapan Genel Başkan Akar, Türk Kızılayı gibi dünya çapında tanınan bir kurum olarak Artvin’de yapılan Kız Öğrenci Evi’nin birçok öğrencinin sıcak yuvası, evi olacağını belirterek; “Türk Kızılayı Artvin Şubesi Başkanı Seracettin Yazan ile uzun yıllardır Kızılay’da birlikte çalışıyoruz. Başkan Artvin’de böyle bir proje yaparak bugün çok güzel bir öğrenci evi kazandırmıştır. Kendisine ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum.
 
ÇOK MUTLU BİR OLAYA TANIKLIK YAPACAĞIZ. ÖĞRENCİ EVİ ŞİMDİDEN DOLMUŞ DURUMDA, GELİP GERİ GİDENLER OLUYOR
 
 Evet, bugün çok mutlu bir olaya hep birlikte tanık olacağız. Kızılay Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Evi inşallah hayırlara vesile olur. Şimdiden daha açılışı yapılmadan kontenjanları dolmuş durumda olduğunu öğrendik. 91 kız öğrencimiz şu an itibarıyla yerleşmiş durumda. Birçok öğrenci de maalesef geri dönüyor.
 
Demek ki çok doğru bir iş yapılmış.  Tabii bunda hem bu hizmet binasının mimarı açıdan, fiziki olarak güzelliği hem de cephesinde  “Kızılay”ın yazılmış olması teveccühü artırmıştır. Şimdi DSİ 26. Bölge Müdürlüğü Salonundan Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Türk Kızılayı Kız Öğrenci Yurdunda bir toplantı gerçekleştirmek üzere buradan ayrılacağız. İlçelerden gelen üyelerimize ayrıca teşekkür ediyoruz. Açılışını yapacağımız Kız Öğrenci Yurdunun şimdiden hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
 
Bugün açılışı yapılacak olan Türk Kızılayı Kız Öğrenci Yurdu hakkında kısa bir bilgi veren Kızılay Artvin Şubesi Başkanı Seracettin Yazan; “ Biz Kızılay Artvin Şubesi Yönetim Kurulu olarak bir öğrenci evi yapmak için bir fikir tartışması açtık. Bunu Artvin eğitimine büyük katkı sağlayacağı, özellikle kız öğrencilerin yurt sıkıntısı çektiği gerçeğinden hareketle böyle bir projeyi hayata geçirdik.
 
AÇILIŞA TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR
 
Genel Merkezimizden Genel Başkanımız Sayın Ahmet Lütfü Akay, projemizi olumlu karşıladılar ve bu projeye maddi destek verdiler. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. 4 Eylül 2013 tarihinde (bugün) saat 13.00’te Öğrenci Evi’nin açılışını Sayın Valimizle birlikte Genel Başkanımız Sayın Ahmet Lütfü Akar ve yönetim kurulu üyeleriyle hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu açılışa tüm halkımız davetlidir. Temelin atılmasından son aşamaya getirilmesine kadar geçen süreçte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Artvin’e hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 
 
EV SAHİPLERİ ÖĞRENCİLERE AYLIK 800-1.000 TL ÜCRET ÇEKİYOR!
 
2007 yılında eğitime başlayan Artvin Çoruh Üniversitesi her geçen gün büyürken sorunları da büyümeye, ihtiyaçlar artmaya başladı. Özellikle yurt ihtiyacı hissedilir derecede arttı. Ev kiralarının pahalı olduğu Artvin’de maalesef ev sahipleri 800- 1.000 TL gibi rakamları telaffuz edince, yurtta da yer kalmayınca birçok öğrenci ya kayıtlarını dondurdu, ya da kayıt yaptırmadan Artvin’e gelmekten vazgeçti. 
 
Öğrenciyi müşteri olarak algılamak gibi çok yanlış bir algı yüzünden üniversitenin gelişimi de yavaşladı. Tam bu aşamada Türk Kızılayı imdada yetişerek 91öğrenciye kucak açtı. Artvin Çoruh Üniversitesi de bu konuda yoğun bir şekilde çalışıyor. Özel yurtlar bu açığı kapatmak için çaba harcıyor.
 
Türk Kızılayı Öğrenci Yurdu değil, Öğrenci Evi yazarak ve iç donanımını da yurttan ziyade ev düzeniyle donatarak, öğrencilerin kendilerini güvende hissetmelerini, her odada ders çalışması yapacakları masa, sandalye her odada bulunan duşa kabin, mutfak, çamaşır makinesi, buzdolabının bulunduğu geniş ve ferah odalarıyla huzurlu bir uyku çekecek olan öğrencilerin başarılarına başarı katacaklarını belirten öğrenci aileleri de, son derece şık ve özel donanımlarla hizmete sunulan Öğrenci Evini yaptıranlara teşekkür ederek, aynı şekilde yeni evler yapmalarını ve başarılarının devamını dilediler.(08 haber)  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI