KIRMIZI BENEKLİ ALABALIKLAR DOĞAYLA BULUŞTU

Vali Ersin Yazıcı’nın da katılımıyla Ballıdere Köyündeki Dereye 4 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu salındı.

YÖREDEN HABER 15.09.2014 15:41:25 27 0
KIRMIZI BENEKLİ ALABALIKLAR DOĞAYLA BULUŞTU
 Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğünün, bilinçsiz ve aşırı avlanma sonucu nesilleri tehlike altına giren kırmızı benekli alabalıkların çoğaltılması amacıyla 2005 yılında başlattığı, “Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi” çerçevesinde,  Güneysu ilçesi Ballıdere köyü deresine 4 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakıldı.
  Güneysu ilçesi Ballıdere köyünde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen programa Vali Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap,  Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Doğa Koruma ve Millî Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut ve Ballıdere köyü halkı katıldı.
  Toplam 4 bin yavru kırmızı benekli alabalığın bırakıldığı Ballıdere köyü deresine ilk salımı Vali Ersin Yazıcı ve Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap yaptı.
  Belli dönemlerde balık salımının yapıldığını ifade eden Vali Ersin Yazıcı programda yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Rize’de, 2005 yılında başlatılan ‘Doğal alabalık üretilmesi ve orman içi suların balıklandırılması projesi’ kapsamında yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Trabzon-Maçka Altındere Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonu’nda üretilen ve boyları 4-6 cm olan 4 bin Karadeniz alası yavrusu Ballıdere köyü deresine bırakıldı. Derelerimiz kırmızı benekli alabalıklarla daha da güzel olacak. Derelerimizde yeterli derecede alabalık mevcut fakat her yıl alabalık sayısını artırarak, derelerimizin güzelliğine güzellik katmak istiyoruz. Yapılan bu çalışmayla, doğal güzelliğin yanında ileride sportif amaçlı balık avcılığı yapılması planlanıyor dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI