Kazım koyuncu mezarı başında anılıyor

9 yıl önce 2005 yılında bugün 33 yaşında hayatının baharında, mesleğinin zirvesinde daha yapacak çok işi varken erken yaşta hayata gözlerini yuman Kazım Koyuncu, Hopa ilçesindeki mezarı başında anılacak.

YÖREDEN HABER 25.06.2014 19:34:11 38 1
Kazım koyuncu mezarı başında anılıyor
33 yaşında hayatını kaybeden Karadeniz Rock-Folk -Sentez Müziği’nin öncü ismi Kazım Koyuncu için Hopa’ya bağlı Yeşilköy’deki kabri başında bugün anma töreni düzenlenecek. Daha sonra  Grup Parksis’in katılacağı Kazım Koyuncu anma konseri düzenlenecek.
Anne Hüsniye Koyuncu,  geçen yıl Vali Kemal Cirit’in oğlu Kazım’ın mezarını ziyaret ettiğinde gazetecilere söylediği, Oğlum Kazım’ın bana bıraktığı en büyük miras “Dino Nana” ağıdıdır demişti. Sanatçı Koyuncu’nun 9. Ölüm yıldönümü nedeniyle annesi Hüsniye Koyuncu ve babası Cavit Koyuncu’nun oğulları için söyledikleri duygularını hatırlatıyoruz.
8 YIL ARADAN SONRA 2013 YILINDA İLK KEZ BİR VALİ KOYUNCU’NUN MEZARINI ZİYARET ETMİŞTİ
Karadeniz Müziği’ni sıkışmış dar koridordan çıkararak bir anda tüm Türkiye’ye sevdiren Koyuncu’nun Hopa-Yeşilköy’deki mezarı 8 yıl sonra ilk kez bir vali ziyaret etmişti. Vali Kemal Cirit, görevine başladıktan sonra ilçelere yaptığı ziyaret kapsamında Hopa’da iken sanatçı Kazım Koyuncu’nun mezarını ziyaret etmiş, annesi ve babasına başsağlığı dilemiş ve bir süre sohbet etmişti. Ziyaret sonrası Baba Cavit Koyuncu duygularını açıklamış ve şunları ifade etmişti.

8 YIL ARADAN SONRA İLK KEZ BİR VALİ ZİYARETİMİZE GELDİ
Ziyaret sonrası bir açıklama yapan anne Hüsniye Koyuncu, ilk kez bir valinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken aradan 8 yıl geçmesine rağmen bir gün olsun oğlunu unutamadığını, televizyonlara çıktığında bakamadığını belirterek; “ Oğlum vefat edeli 8 yıl oldu. Bu süre içinde çok ziyaret eden oldu. Allah Razı olsun. Ancak ilk kez bir vali ziyaretimize geldi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Sağ olsun.

BANA BIRAKTIĞI EN BÜYÜK MİRAS “DİDO NANA” AĞIDIDIR!
 Kazım Koyuncu’nun nasıl bir evlat olduğu sorusunu da cevaplayan anne Hüsniye Koyuncu; “Kazım yüreği sevgi dolu, merhametli, herkesi seven ve de çok sevilen çok iyi bir evlattı. Ben 6 çocuk annesiyim. Kazım 4. çocuğumdu.  Hastalığını hep saklamış. Son altı ayda öğrendiğimizde çok geçti. 6 ay içinde kaybettik.  Bana bıraktığı en büyük miras, “Dido Nana” halk türküsü oldu.

8 YILDIR OĞLUMU BİRGÜN UNUTMADIM
Oğlum Kazım’ı bir gün olsun unutmuş değilim. Neyse ki sizin gibi dostları, sevenleri ziyaretimize gelip acılarımızı paylaşıyorlar. Ben herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün Valimiz ziyarete geldi.  Bize onur verdi. Kendilerine sizin aracılığınızla bir kere daha teşekkür ediyorum.”dedi.

 KAZIM ÇOCUK OLARAK DEĞİL, ADAM OLARAK DOĞDU
Baba Cavit Koyuncu, yeni bir operasyon geçirmesine rağmen oğlu Kazım Koyuncu’nun ziyaretçilerini karşılamak için Yeşilköy köyündeki mezarlığa gelerek Vali Cirit ve beraberindeki heyete teşekkür etti. Baba Koyuncu; bir gazetecinin anne Hüsnüye Koyuncu’ya yönelttiği “Kazım nasıl bir evlattı?” sorusuna; “Kazım çocuk olarak doğmadı. Kazım adam olarak doğdu. O çocukluğunda da hep büyüklerin yanında büyüklerini dinleyerek yetişti. Son derece saygılı, insanlara, topluma çok büyük önem veren bir yapısı vardı.

KAZIM KİMSENİN KALBİNİ KIRMAZDI KIRIK KALPLERİ ONARIRDI
O kimsenin kalbini kırmazdı, tam aksine kırık kalpleri onarırdı. O türküleriyle yaşamaya devam ediyor. Bize bıraktığı en güzel, en değerli hatırası, mirası türküleri ve sevenleridir. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim.” dedi.

KAZIM KOYUNCU KİMDİR?
Geleneksel Karadeniz müziği ile Rock´n´Roll müziği sentezleyerek kendi tarzını yaratan Laz müzisyen Kazım Koyuncu, 25 Haziran 2005 yılında, akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.
Kazım Koyuncu´nun genç yaşta kaybı, gönülden bağlı olduğu Trabzonspor taraftarlarında, Lazcanın tanınmasına yaptığı katkılardan dolayı Laz halkında, çevre sorunları konusunda gösterdiği duyarlılığı nedeniyle çevrecilerde ve alçakgönüllü, samimi, hümanist kişiliğiyle kalbini kazandığı büyük halk kitlelerinde büyük üzüntü yarattı.

ROCK TABANLI LAZCA HALK MÜZİĞİ
1992´de henüz 20 yaşında iken Ali Elver le 'Dinmeyen' adlı özgün müzik grubunu kurdu ve profesyonel müzik hayatı başladı. Zamanla Lazca müzik yapmak için bu gruptan ayrılmışsa da Rock´tan kopamadı ve geleneksel Laz halk müziğini rock tabanlı yorumlamaya başladı.
1993’te Mehmedali Barış Beşli ile birlikte Zuğaşi Berepe (Denizin Çocukları) adlı rock müzik grubunu kurdu. Lazca rock yapma iddiası ile yola çıkan ve 1995´te Va Mişkunan (Bilmiyoruz), 1998´de de İgzas (Gidiyor) adlı albümleri yaparak bu iddialarını da gerçekleştiren grup, sınırlı sayıda (yalnızca 130 adet) basılmış bir konser albümü (Bruxel Live) çıkardıktan sonra 1999 yılında dağıldı.
DİZİ MÜZİKLERİYLE ÜNLENDİ
Kazım Koyuncu, o tarihten sonra müziğe tek başına devam etti ve Salkım Söğüt adlı projelerin ikincisinde 3 şarkıyla yer aldı. 2001’de Viya! Adlı ilk solo albümünü çıkardıktan sonra Kanal D televizyonunda yayınlanan popüler TV dizisi Gülbeyaz´ın hem müziklerini yapınca yurt çapında tanındı. Daha sonra Kemal Sahir Gürel ile birlikte Sultan Makamı adlı televizyon dizisinin müziklerini hazırladı.
Karadeniz müziğinin güçlü temsilcilerinden Fuat Saka, Volkan Konak ve Bayar Şahin ile birlikte düzenledikleri, büyük ilgi gören Hey Gidi Karadeniz konserler dizisinin de öncülüğünü yaptı, Nisan 2004´te çıkardığı ikinci solo albümü Hayde ile popülaritesini artırdı. 
08 Haber

Anahtar Kelimeler:
hasan hasan
27.06.2014 09:04:36
e hala benıde çağırsan ruhuna bir kuran okusamda rahmet gitse mezar başina gitmekle ne oluyor .

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI