“KAR’DA BİLE ÇAY ALIMI YAPTIK”

DOĞU Karadeniz'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle Rize’de 4'üncü sürgün çay hasadı başladı.

YÖREDEN HABER 14.12.2020 20:07:53 23 0
“KAR’DA BİLE ÇAY ALIMI YAPTIK”

PAZAR-DOĞU Karadeniz'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle Rize’de 4'üncü sürgün çay hasadı başladı.

Sahil kesimleri ve yüksek yerlerden toplanan 4.sürgün çaylar, Üreticiler tarafından özel sektör firmalarına 2.70 TL den satılıyor.

ÇAYKUR ve diğer özel Çay fabrikaları tarafından 19 Mayıs’ta başlayan yaş çay sezonunda hava şartlarının iyi gitmesi ile birlikte Rize’nin Pazar ilçesinde 4'üncü sürgün çay hasadı başladı.

Normal şartlarda 3 sürgün halinde toplanan yaş çay, havaların sıcak gittiği yıllarda 4'üncü sürgünü de vererek üreticinin yüzünü güldürüyor. Bu yılda mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları sonucu 4'üncü sürgün yaş çay hasadı yapılıyor.

Özel sektör de 4.sürgün Çay alımı yapan Ferhat Kurt, “ Çamlıhemşin’in yüksek kesimlerinde kar yağdığı gün de Çayların üzerinde Kar ile birlikte bile alım yaptık “ dedi.

Havalar böyle giderse “4'üncü sürgünden sonra bu gidişle 5'inci çay da gelecek” ifadelerini kullanan Ferhat Kurt “ “Kilosunu 2.70 TL den alıyoruz. Bazen 300 kilo bazen de 500 kilo çay mubayaa ettiğimiz oluyor. Hafta sonları Pandemi nedeniyle sokak kısıtlaması yapıldığı iki gün sonunda ise 1 ton çay aldık. Alımlara üreticilerimiz son verecek. Onlar “TAMAM BİTTİ “ dediğinde bizde alım işine son vereceğiz” diye konuştu


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı