Karadeniz'e 2.nci gümrük kapısı tamam!

Bakanlığı talebi uygun görüldü.Bakanlar kurulu karar verdi!

YÖREDEN HABER 31.08.2013 21:08:08 14 0
Karadeniz





Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Muratlı Gümrük Müdürlüğü kurulacak.

Bakanlar Kurulu`nun, Muratlı Gümrük Müdürlüğünün kurulmasına ilişkin kararı, Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı taşra teşkilatı bünyesinde yer alan Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Muratlı Gümrük Müdürlüğü kurulmasına, Bakanlığın talebi üzerine Bakanlar Kurulu`nca karar verildi. 

Daha önce konu ile ilgili haber metni;

'MURATLI KAPISININ AÇILMASI KONUSUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR'

Gürcistan`a Artvin`in Borçka ilçesinde daha çok ihraç ve ithal yüklerinin geçişleri için Muratlı kapısının açılması konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade eden Gürdoğan, şöyle konuştu:

'Her geçen yıl artış trendini sürdüren Gürcistan`a yönelik ticaretimiz kapsamında, bugün gerek Batum ve gerekse Tiflis kentlerinde Bölgemiz ihracatçı ve işadamlarının önemli sayıda iş yerleri bulunmakta, yatırımları bulunmakta ve önemli sayıda Gürcistan vatandaşına iş imkanları sağlanmış bulunmaktadır.

Turizm alanında Batum`da Türk işadamlarımızın otel yatırımları her geçen gün artmaktadır. Gürcistan`a yönelik ihracatımızda alt yapıdan kaynaklanan sorunların hızlı bir şekilde çözümü amacıyla ortaklaşa çalışmalarımız sürdürülecektir. Özellikle Sarp sınır kapısında Ülkemiz tarafında alt yapı yetersizliğinden kaynaklanan sorunların çözümü amacıyla Bakanlıklarımız nezdinde girişimlerimiz sürmektedir. Gürcü tarafında son derece modern bir şekilde yapılan Gümrük kapısı ihracatçılarımıza büyük kolaylıklar sağlamıştır. Bundan dolayı Gürcü yetkililere şükranlarımı sunmak istiyorum, ancak Ülkemiz tarafındaki tesislerdeki yetersizlik kapıda yaşanan sıkışıklık, kapının hem ticari geçişler ve hem de turizm amaçlı yaya geçişlerine hizmet vermesi sorunlar yaşamamıza neden olmaktadır. Bunun için artan ticaret hacmimize paralel olarak Gürcistan`a Borçka İlçemizden daha çok ihraç ve ithal yüklerinin geçişleri için kullanılmak üzere Muratlı kapısının açılması konusunda çalışmalar sürdürülmektedir. Bu kapının kısa süre içinde açılması ile iki Ülke arasındaki ticaret hacmimiz daha üst noktalara ulaşacaktır.'

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı