Karadeniz'de balık tükeniyor

Bazı balıklar yok oldu bazıları ise ekonomik değerini kaybetti.

YÖREDEN HABER 8.06.2014 09:24:02 19 0
Karadeniz
Giresun'un Eynesil ilçesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Kılıç, Karadeniz Bölgesi'nde daha önce bol miktarda avlanan balık türlerinin bazılarının tamamen yok olduğunu bazılarının ise ekonomik değerini kaybettiğini bildirdi.

Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz Bölgesi'nde bazı balık türlerinin artık yok olduğuna dikkati çekerek, devletin bu konuda kapsamlı çalışmalar yapması gerektiğini belirtti.

Son yıllarda devasa tekneler ve büyük ağlarla sadece 400- 500 bin ton balık avlanıldığını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

'Önceleri ekonomik varlığı olan ve şu anda hiçbir ekonomik varlığı kalmayan balıkların başında dere pisisi, çivisiz kalkan, kolyoz, lüfer ve uskumru balıklarını sayabiliriz, Kalkan, kötek, yeşil izmarit, levrek, mahmuzlu camgöz, çupra, ıstakoz, karides ve kırlangıç türü balıklar ise kaybolmak üzere olan türlerin başında geliyor. Karadeniz Bölgesi'nde 20-30 yıl öncesinde avlanma araçları ve bu araçların gücü bugüne oranla beşte biri kadar bile yokken küçük teknelerle, kısa ağlarla güçsüz motorlarla yılda 700 bin tona yakın balık avlanıyordu. Bugün ise geldiğimiz noktada son sistem dev tekneler, çok büyük ağlarla yılda 500 bin tona bile ulaşamıyoruz.' haber61


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı