Karadeniz dolup taşacak

Doğu Karadeniz’in önünü çıkan Körfez ülkeleri şansının iyi değerlendirmek için yerel yönetimlerin çok iyi çalıştığını turizmin yanında ticaretinde geliştirilmeye çalışıldığını aktardı. Suudi Arabistan’dan -sezen önces

YÖREDEN HABER 7.04.2014 09:30:25 23 0
Karadeniz dolup taşacak
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Türkiye’de yerel seçimlerin ardından yeni bir döneme girildiğini, dünyadaki gelişmelere bakıldığında iş dünyasının ekonomiye odaklanması gerektiğini işaret etti.  Türkiye’nin yüzde 4-5 büyümeyi kötü senaryo olarak görülebileceğini belirten Hacısalihoğlu, 2023 hedefi için en az yüzde 7-8 büyümeye ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.
 
DOĞU KARADENİZ’E KÖRFEZ ÜLKERİ ŞANSI DOĞDU
 
Hacısalihoğlu, bütün dünyanın durumuna baktıktan sonra özellikle bölgenin gelişmesinde ve kalkınmasında son derece önemli olan Körfez ülkeleri ile ilişkilerimiz valilik, belediye, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve odamızın desteğinde yeni şansları bölgemize kazandırdığı değerlendirmesinde bulundu.
 
SUUDİ ARABİSTAN’DA, TRABZON ‘A 12 BİN UÇAK KOLTUĞU SATILDI
 
Özellikle Körfez ülkeleri ile bölgemizin arasında turizm geliştirilmesi büyük bir mesafe aldığı görülmekte olduğunu ifade ederek, “Şu anda Suudi Arabistan’dan bir heyet şehrimizi gezmektedir. Suudi Arabistan’ın Elkasım,  Yanbu ve Damman Bölgelerinden Turizm seyahat acenteleri temsilcileri ajansımızın ve odamızın destek ve organizasyonu ile bölgemizde incelemeleri devam etmektedir.” dedi.
 
Hacısalihoğlu, Suudi Arabistan’dan her yıl tatil amaçlı 150 bin turistin yurt dışına gittiği belirtilerek bundan sonra bu turistlerin Trabzon’a yönlendirileceği ifade edildiğini söyledi. Hacısalihoğlu, “ Bölgemize 50 bin Suudi Arabistan’dan turist gelse çok iyi bir rakamdır.  2014 Mayıs ayı itibarıyla Suudi Arabistan’dan Trabzon’a Carter uçak seferleri için 12 bin koltuk satıldı.”
 
Geçen hafta Ürdün den gazeteci seyahat acentelerinden gelen bir grubu yine bölgede ağırlandığını ve çok memnun kaldıklarını, Trabzon’a çok sayıda Ürdünlü ’nün geleceğini ifade ettiklerini vurguladı. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI