Kar Çamlıhemşin köylerine indi

Rize’nin yüksek kesimlerini etkisi altına alan Kar Çamlıhemşin’in en eski köylerinden olan ve kış nedeniyle göç edilen eski ismi Amokta yeni ismi ise Şenköy’e yağan kar güzel görüntüler oluşturdu.

YÖREDEN HABER 8.01.2023 19:40:39 129 0
Kar Çamlıhemşin köylerine indi

Çamlıhemşin-Rize’nin yüksek kesimlerini etkisi altına alan Kar, Çamlıhemşin’in en eski köylerinden olan ve kış nedeniyle göç edilen eski ismi Amokta yeni ismi ise Şenköy’e yağan yılın ilk  karı güzel görüntüler oluşturdu.

1946 yılında eski adı Amokta olan ve daha sonra Kolona köyüne bağlı bir mahalle iken,1957 yılında Şenköy adını alarak köy staüsüne kavuşan köyde ilk kar yağdı.

Rize il merkezine 73 km, Çamlıhemşin ilçe merkezine 8 km uzaklıktaki Köy’e çıkan muhtar Hayati Aras, “yılın ilk karı yağdı.Köyde Köpek ve kediler var.Onlar aç kalmasın diyerek bakım için buraya geldim” dedi.

Aras, Çamlıhemşin Belediye’sinin hayvan barınağı yaparak kışın sahipsiz kalan bu hayvanları koruma altına almasını istedi.

Yolların açık olduğunu belirten Muhtar Aras, her zaman gidip gelmek zordur.O yüzden ilgililerin köylerde bulunan hayvanlara bir şekilde bu soğuk havalarda ulaşarak yardım etmelerini dile getirdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI