Kansere çare bulunuyor, Kelebeklere hala aranıyor.

Doğu Karadeniz Bölgesinde özellikle çay ve kivi bahçelerine zarar veren ve bitkilerin kurumasına neden olan ’Ricania simulans’ adlı kelebek türü böcekle ilgili biyoteknik mücadele bu yıl da başarılı olamadı.

YÖREDEN HABER 5.09.2017 09:32:51 411 0
Kansere çare bulunuyor, Kelebeklere hala aranıyor.

Doğu Karadeniz bölgesini etkisi altına alan Kelebekler için yetkililer yoğun bir araştırma yapıyorlar. Araştırmalar bugüne kadar tam çözüme ulaşamadı. Ve Kelebek istilası devam ediyor. Rize- Pazar Cumhuriyet Mahallesinde yarıcılık yapan Adem Kurkut ile kaçkar53.com olarak konuştuk.

“Ben Rize-Pazar Cumhuriyet Mahallesinde yarıcılık yapıyorum. Çamlıhemşin Dikkaya köyündenim. Son zamanlarda Doğu Karadeniz yerlisi olarak çok rahat söyleyebilirim ki ektiğimiz fasulyede, salatalıkta, mısırda, kivide, domateste, kabakta, yani her türlü yeşil bitkide bu hayvan mevcut ve biz bu hayvanı durduramıyoruz” dedi.

Kurkut “Gördüğünüz üzere tarlalarımız, bitkilerimiz tam anlamıyla istila edilmiş durumda.

Bu durumdan bütün üretici şikayetçi ve gerekli başvurular-şikayetler gerekli mercilere yapılmıştır.

Bu kelebek için bir sürü çalışma yapıldığına da eminim. Ancak bir gerçeğimiz var ki o da bugüne kadar bu çalışmalar hiç bir sonuç vermemiştir. Böceğin ilerlemesi durdurulamamıştır.

Böceğin bazı yerlerde yoğun olarak bulunması, vatandaşlar tarafından görülmesi ve özellikle Ağustos ayının sonu eylül ayının başında gece gündüz sıcaklıklarının artışı sonucunda evlerin balkonlarında ışığa gelen böceklerin ölmesi veya pencerelerden odalara girip ölmesi böceğin fazla olduğu izlenimi vermektedir” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI