Kale Şehitliğinde İnceleme

Çamlıhemşin ilçesine bağlı Kale köyünde bulunan Tarihi Cami ve Şehitlik, Çamlıhemşin Belediyesinin katkılarıyla İller Bankası tarafından onarıldı.

YÖREDEN HABER 13.06.2021 11:58:00 58 0
Kale Şehitliğinde İnceleme

ÇAMLIHEMŞİN-Çamlıhemşin ilçesine bağlı Kale köyünde bulunan Tarihi Cami ve Şehitlik, Çamlıhemşin Belediyesinin katkılarıyla İller Bankası tarafından onarıldı.

1500'lü yıllarda kurulan köyün eski adı Kale-i Bala olup, daha sonra 'Kale' adını alarak köy statüsüne kavuştu

Kale-i Bala’nın yakınlarında, şehitlik olduğu iddia edilen mezarlar ve kale ile aynı dönemde yapıldığı tahmin edilen bir cami bulunmaktadır.

Çamlıhemşin ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Kale Köyü sınırları içerisinde, Fırtına Deresi’ne hakim bir noktada yer alan ve yapımı 14-15’inci yüzyıla dayanan Kale-i Bala Kalesi’nde, İl Özel İdaresince yıl içerisinde yapılan restorasyon çalışmaları tamamlanarak hizmet açıldı

Çamlıhemşin Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Altun, Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu ve İl Genel Meclisi üyeleriyle birlikte Kale-i Bala’ya gerçekleştirilen ziyarette, köy içerisinde yer alan şehitliği de ziyaret ederek incelemelerde bulundular

Başkan Altun, Yapımı ilçe belediyemiz ve iller bankası tarafından gerçekleştirilen ŞEHİTLİK” artık tamamlandı. Vatan için şehit olan isimsiz kahramanlarımıza manevi borcumuzu ödemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçenlerden Allar razı olsun” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI