Kader Yollarını 2.Kez Aynı İlçede buluşturdu.

Kaymakam Aslan Ramaza Dursun için “Pazar‘da göreve başladığımda Ramazan bey hayırlı olsun ziyaretime geldiğinde şaşırdım, çünkü Ramazan beyle biz üniversiteden arkadaşız, bizden iki sınıf üstteydi'dedi.

YÖREDEN HABER 12.04.2016 15:19:16 109 0
Kader Yollarını 2.Kez Aynı İlçede buluşturdu.
Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük ve görme engelli vatandaşımız Ramazan Dursun ile birlikte Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesi kapsamında ifa edilen okuma saatlerinin uygulanmasında motivasyonu artırmak amacıyla Pazar Atatürk Anadolu Lisesini ziyaret ederek, belirlenen okuma saatinde 9/B sınıfı öğrencileriyle birlikte kitap okudu.

Okuma etkinliğinin ardından öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Aslan “Pazar‘da göreve başladığımda Ramazan bey hayırlı olsun ziyaretime geldiğinde şaşırdım, çünkü Ramazan beyle biz üniversiteden arkadaşız, bizden iki sınıf üstteydi. Ben 1994 yılında üniversiteye girdim, Ramazan bey ise 1992 yılında üniversiteye girdi. Okul koridorlarında gayreti ve azmi gözlerden kaçmazdı. Sürekli ses kayıt cihazıyla dersleri kayda alır, daha sonra çözümlemesini yaparak derslerini tekrar ettiğine şahit olurduk. Bizim sınıfta da Ramazan Bey gibi dünyayı gönül gözüyle tartan bir sınıf arkadaşımız vardı. Ondan dolayı bu çalışma sistemini daha yakinen biliyorum. İnşallah sizlerde hedeflerine dört elle sarılan gayretli, azimli birer öğrenci olup, istediğiniz üniversitelerden mezun olursunuz” dedi.

Ardından Kaymakam “Aslan iki öğrenciden gözlerini kapatarak Ramazan Dursun‘un okuduğu kabartma harflerden oluşan romanı parmaklarıyla okuyarak, dünyayı parmak uçlarından tahayyül etmelerini istedi. Bu konuda öğrenciler; engelli vatandaşlarımızın nasıl okumaya çalıştıklarını daha iyi anladıklarını, empati yaptıklarını” ifade ettiler.

Söz alan Ramazan Dursun; “ Özellikle 1. ve 2. Sınıfta derslerim normaldi. Fakat 3. ve 4. Sınıfta derslerim fazlasıyla iyi olmaya başladı. Yani iki dönem ortalamam 65-70 civarlarında iken 3. ve 4. Sınıfta üniversiteye daha çok ısındıkça, başarı grafiğimde yıllar geçtikçe artmaya başladı. Bulunduğumuz ortam önemliydi. Arkadaşlarımızla, hocalarımızla, esnaflarla ve çevredeki insanlarla olan diyaloğum beni kamçıladı. Her zaman için hayata olan empati yeteneğim ve insanlarla olan ilişkilerim geliştikçe başarı grafiğimde olası olarak arttı. Ben her zaman arkadaşlarımıza bir hedef koymalarını söylüyorum. Her zaman için bilinçli bir hedefin olması gerekiyor. O hedefte nedir? İnsanın kafasında bir tasarı, bir şekil olmasıdır. Ben bu işi yapabilirim anlayışıyla gerçekten inanarak, emek sarf ederek olmayacak hiç bir şey yoktur. Ben bunu kendi hayatımda yaşayarak görüyorum”dedi.

Ramazan Dursun sözlerini “Çünkü bir şekilde hayatla mücadele ediyorum. Kendimi yetersiz olarak görmediğimden dolayı bazı eksikliklerimi giderebilmek açısından empati yaparak, başarıyı sağlamaya çalışıyorum. Sizlerde bunu yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Gençler, hayatta olmayacak bir şey yoktur. İmkansızlıklar yok mudur? Tabi ki vardır. Gerçekten şartlar ne olursa olsun en kötüden en iyisini çıkarmaya çalışmalıyız ve içinde bulunduğumuz duruma şükretmeliyiz. Çünkü elleri olmayıp ayaklarıyla resim çizenleri, ayakları olmayıp elleriyle yürüyenleri duyuyorum. Sizde benim gibi şuna inanıp güvenin engeller takılmak için değil aşılmak için vardır. Ben Pazar Lisesinin eski öğrencisiyim, buraya gelince çok duygulandım. Sizlerin oturduğu bu sıralarda bende oturdum. Bana bu imkanı sağladığınız için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Değerli Müdürlerimiz ve hocalarımıza da çok çok teşekkür ediyorum. Bizi ağırladılar çok sağ olsunlar var olsunlar. Bizi misafir ettiniz. Sizlere başarılar diliyorum. Hayatta inanç her şeyin başında gelir. Sizler olumsuzluklarla karşılaşacaksınız bu olağan bir şeydir, ama burada önemli olan sorun çözme yeteneğini bilmektir, yeter ki inanın, her şey gönlünüzce olsun” tamamladı.

Kaymakam katılımlarından dolayı Ramazan Dursun‘a teşekkürlerini ileterek, “değerli gençler RENK projesi kapsamında farklı kişilerle sizleri bir araya getiriyoruz, rol-model çalışmaları yapıyoruz. Ramazan abiniz de bizleri kırmayarak, sizlerle buluştu. Kendisinin de ifade ettiği gibi şartlar ne olursa olsun en iyisini yapmak kendi gayretinizle olacaktır” diyerek, başarılar diledi.


 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI