İYİDERE LOJİSTİK MERKEZİ DEMİRYOLU PROJESİYLE DESTEKLENMELİDİR

RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, beraberinde, RTSO Meclis Başkanı Şükrü Cevahir ve bir kısım YK Üyeleriyle birlikte, Yakamoz Restoranda Rize basınıyla kahvaltılı istişare toplantısında bir araya geldi.

YÖREDEN HABER 30.03.2022 10:10:07 79 0
İYİDERE LOJİSTİK MERKEZİ DEMİRYOLU PROJESİYLE DESTEKLENMELİDİR

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Rize Ticaret ve Sanayi Odası YK Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, “Rize’ye yıllardır yapılan yatırımlar ve projeler noktasında siz değerli, Rize basınımızın çalışmalarımızı değerli hemşerilerimize ulaştırma noktasında önemli katkılar sağlamaktasınız. Yazılı ve görsel basın olarak odamızın çalışmalarına verdiğiniz haber desteklerinizle yönetimim olarak sizlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

RTSO YK Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, “Öncelikle hepimizi en çok sevindiren, Rize-Artvin Havalimanımızın hizmete girmesine sayılı günler kalmıştır. RTSO olarak, Rize-Artvin Havalimanının inşaatı yapımını çalışmalarını belli aralıklara yerinde takip ediyoruz. Rize’nin havalimanı olması ile birlikte, Rize’de hizmet veren çeşitli ticari sektörlerimiz, çay tarımı, turizm ve ilimizdeki diğer önemli kurum ve kuruluşlarımız önemli büyüme ve gelişme kaydedeceklerdir. Yine ilimizin ekonomisi için çok önemli bir yatırım olan İyidere lojistik merkezinin inşaatı da hızla tamamlanmak üzeredir. Lojistik Merkez Rize’mizin atardamarlarından birisi olacaktır. Havalimanı, Ovit tüneli, lojistik merkezi gibi vizyon projelerin her birisine birbirine bağlı entegre projelerdir. O nedenle İyidere lojistik merkezi, İkizdere, Ovit, ,İspir, Erzurum güzergahında devam eden tünel ve yol inşaatlarının tamamlanması önem arz etmektedir. İyidere lojistik merkezi ilerleyen zamanlarda mutlaka demiryolu projesi ile desteklenmesi gerekir. Diyarbakır ilinde büyük bir lojistik merkezi yapılıyor. Bu merkezi İyidere lojistik merkeziyle entegre etme çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Bu bahsettiğim projeler ülkemizin ve Rize ilimizin vizyon projeleridir.” dedi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası YK Başkanı Karamehmetoğlu; “Havalimanımız yakın bir tarihte hizmete gireceği için ve de yaklaşan yaz mevsimi nedeniyle, yurt içi ve yurtdışı nedeniyle Rize’mize turist olarak gelecek olan yabancı ülkelerden turistler için, Ayder ve diğer turizm bölgemiz ve diğer turizm alanlarımız başta olmak üzere, Ayder kentsel projelerinin bir an önce tamamlanması gerekir. Yine Rize şehir merkezimizin birçok noktasında TOKİ üzerinden devam eden kentsel dönüşüm projelerinin yapımı kış mevsiminin de bitmesiyle hız kazanmıştır. Bölgemizde iş yapan müteahhit firmalarımız aylardır sektörde yaşanan sıkıntılar nedeni ile mağduriyetlerini dile getirmektedirler. Coğrafyamızın yakınında birayı aşkındır devam eden savaşın da getirdiği ekonomik zorluklar ve de uzun zamandır devam eden pandemi mağduriyeti nedeniyle de inşaat sektörü sekteye uğratmıştır. İnşaat ürünlerinde yüksek fiyat artışları ve malzeme tedarik eksiklikleri yaşanmaktadır. Rize organize sanayii bölgesinde 10’a yakın farklı sektörde ürün üretimine başlanmıştır. Bu da sevindirici bir gelişmedir. İş istihdam ve ürün üretimi açısından sevindirici gelişmedir. Sanayii bölgemizde 2. Etap kamulaştırma çalışmalarında %88 seviyesine ulaşılmıştır. Bu kamulaştırma çalışmalarının %100’ni Nisan ayının sonuna kadar tamamlamış olacak.” dedi.

RTSO YK Başkanı Karamehmetoğlu; “İlimiz ve bölgemiz için çay tarımının ne kadar önemli olduğunu her birimiz çay üreticisi olarak bilmekteyiz. O nedenle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin hazırlamış olduğu çay kanunu çalışması bir an önce TBMM’de meclisten geçmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile başlatılmış olan çay kanunun bir an önce sonuçlanmasını üreticilerimiz, bizler, diğer STK’lar ve çay sanayicilerimiz beklemektedirler. Yeni tarım bakanımız çay kanunu taslağı ile ilgili yapılması gerekenin artık hayata geçirilmesini üreticilerimiz ve çay sanayicilerimiz açısından öncelik arz etmektedir. Bölgemiz ve ilimizin en önemli getirisi olan çayımızda üreticiler bu yıl gübre kullanımı noktasında zorluklar yaşamaktalar. Malumunuz gübre fiyatları çok yüksek rakamlara ulaştı. Ürün tedarikinde yüksek fiyatlar nedeni ile tedirginlik yaşamaktadırlar. Gübre kullanımında üreticilerimizin devlet desteğine ihtiyaç duymaktadırlar.” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı