İYİDERE LOJİSTİK LİMAN PROJESİNİN YAPIMINA ERZURUM’DAN TAM DESTEK

Yazarımız Bayram Ali Kavalcı'ya açıklamalarda bulunan Erzurum'un tanınmış siyasetçilerinden Bayramoğlu," Bu proje bütün bölge illerinin kaderini değiştirecektir" dedi.

YÖREDEN HABER 11.05.2021 18:19:10 53 0
İYİDERE LOJİSTİK LİMAN PROJESİNİN YAPIMINA ERZURUM’DAN TAM DESTEK

Rize’nin Doğu Anadolu’ya açılan en yakın sınır komşu ili olan Erzurum’un tanınmış siyasetçilerinden, Ovit, Kırık ve Dallıkavak tünellerinin yapımı noktasında yıllardır yürütmüş olduğu yapıcı kamuoyu çalışmalarıyla tanınan, 30 yılı aşkın İspir ve Erzurum İl Genel Meclis üyeliği ve birçok STK’nın kurucu Başkanı ve Yöneticisi Tahsin BAYRAMOĞLU; “ Trabzon-Rize İl Sınırı ve devamında Erzurum yol ayrımı noktası, İyidere İlçesinde yapımına başlanan Lojistik liman projesinin hayata geçmesiyle, Ovit tünelinin ne kadar önemli bir yatırım olduğu ortaya çıkmış olacaktır. Rize- Erzurum şehirlerimiz başta olmak üzere, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerimizin onlarca illerimize Ak Parti iktidarları boyunca, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu şehirlerimizi kısa mesafelerle birbirine bağlayan, çok sayıda ülkemizin, Avrupa’nın ve dünyanın en uzun onlarca tünelleri, yeni otoban yollar ve otobana dönüştürülen eski yol ağlarıyla örülmüştür. Örnek, iki tüp tünelden oluşan ülkemizin en büyük, Avrupa’nın ise üçüncü en büyük tüneli 14.5 km. olan Ovit tünelidir. Yakın bir tarihte ulaşıma açılacak olan Ovit tünelinden biraz daha uzun olacak olan Trabzon Zigana ve devamında Bayburt-Erzurum Kop tünellerinin en büyük ekonomik destekçisi İyidere’de yapımına başlanan Lojistik Liman Projesidir. Bu proje bütün bölge illerinin kaderini değiştirecektir. Gerek tüneller, gerekse onlarca barajlar, yeni otoban yollar ve şimdi de Rize- İyidere- İspir ve Erzurum güzergâhının sahilden doğuya doğru başlayan Lojistik Liman projesi Erzurum ilimizin gelecek ekonomisine ve transit taşımacılığın tekrar canlanmasına çok önemli değer katacaktır.” dedi.

Erzurum’un tecrübeli siyasetçisi, Rize ve Erzurum sevdalısı proje insanı Tahsin BAYRAMOĞLU; “Hayata geçirilen diğer projeler gibi, bölgemizde ve ülke genelinde bu projelerin yapılması kararını veren ve kısa yıllar içerisine hizmete açtıran, Cumhurbaşkanımız sn. Recep Tayyip Erdoğan’a şahsım ve şehrim adına şükranlarımı ve dualarımı sunuyorum. Doğu Karadeniz Bölgesiyle birlikte, Erzurum ilimiz ve Doğu ve Güney Doğu Anadolu illerimiz ekonomisine büyük gelişmeler katacak olan, Rize-İyidere Lojistik Liman projesinin yapılmasının şehirlerimiz ve komşu ülkelerimizle ticari münasebetlerimizin gelişmesi açısından ne kadar önemli olduğunu herkesin bilmesini isterim. Rize-Erzurum ve bölgedeki tüm illerin ekonomik geleceği ve yeni iş istihdamı projesi olarak, bölgemizin ve ülkemizin en prestijli ticari yatırımı olacaktır. Rize iline yıllık 13 milyon ton kapasiteye sahip bir liman ve lojistik merkez kazandıracak olan bu projeye engel çıkarmak hiçte doğru bir düşünce değildir. İlgili Bakanlığın açıklamasında, Projenin işletmeye açılması ile Rize'de liman faaliyetlerinde hizmet veren işletmelerde ilk etapta 1000 kişi doğrudan, 8 bin kişi de dolaylı istihdam edilecek. Bu dolaylı istihdamdan Erzurum ilimizin de fayda sağlayacağını hep birlikte göreceğiz inşallah .”şeklinde konuştu.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI