İstiklal Marşı Şairimiz Merhum Akif için 97.yılında anma programı

İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 97. Yıldönümünde Kültür Merkezinde düzenlenen programa Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Belediye Başkanı Prof Dr.Reşat Kasap katıldı

YÖREDEN HABER 12.03.2018 19:52:06 32 0
İstiklal Marşı Şairimiz Merhum Akif için 97.yılında anma programı

İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 97. Yıldönümünde Kültür Merkezinde düzenlenen programa Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Belediye Başkanı Prof Dr.Reşat Kasap, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, kurum ve kuruluş temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Fatih Anadolu Lisesinin İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlediği program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Selamlama ve Günün anlam ve öneminin yapıldığı konuşmaların ardından şiir kompozisyon ve resim dalında ödül alan öğrencilere protokol tarafından ödülleri takdim edildi.

Belediye Başkanı Kasap, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, İstiklal Mücadelesinin Tüm kahramanlarını şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.

Programa;

Öğrencilerin canlandırdığı tiyatral gösteri ve okul korosunun Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un bestelendiği şiirlerini okuyarak, program öğrencilerin İstiklal Marşımızı okumasıyla sona erdirildi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı