İSTEYİNCE OLUYOR

Çayeli, Venekdere köyünden Emriye Şahin nine, torunlarına örnek olmak için 83 yaşında okuma yazma öğrendi

YÖREDEN HABER 26.02.2014 15:37:30 79 0
İSTEYİNCE OLUYOR
83 yaşında okumayı öğrendi

Çayeli, Venekdere köyünden Emriye Şahin nine, torunlarına örnek olmak için 83 yaşında okuma yazma öğrendi.

Rize'nin Çayeli ilçesinde oturan, 83 yaşındaki Emriye Şahin, derslerine fazla ilgi göstermeyen torunlarına örnek olması için okuma yazmayı öğrendi.
Emriye Şahin, yaptığı açıklamada, çocukluğunda ailesinin kendisini koyunlara çobanlık yapsın diye okula göndermediğini, kardeşinin ise okuyup hakim olduğunu anlattı.
Okuyup yazma bilmemesinin her zaman üzüntüsünü yaşadığını ama bunun için hiç kimseye kırgın olmadığını dile getiren Emriye Şahin nine, bazı torunlarının derslerine fazla ilgi göstermemesi üzerine çocuklarının da desteğiyle okuma yazma öğrenmek için Halk Eğitim Merkezi'ne müracaat ettiğini belirtti. Bir aylık kursun ardından zor da olsa okuma yazmayı öğrendiğini dile getiren Şahin, 1. kademe kurs bitirme belgesi almaya hak kazandığını ifade etti.
Emriye nine, şöyle devam etti: 'Ben de kursa gittim. Sürpriz olsun diye başta kursa gittiğimi sakladım. Ama birgün masanın üzerinde unuttuğum defterlerimi gördüler. Başta bu yaşta okuma yazma öğrendiğim için güldüler, sonra bana hak verdiler. Onlara iyi bir ders verdiğime inanıyorum. Okuma yazmanın yaşı yok. Çok büyük faydası var. Ellerim titrediği için güzel yazamıyorum ama büyük yazılı levhaları okuyabiliyorum' dedi.(haber53.sitesinden) 

senozderesi.com haber merkezi 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı