İşletme ruhsatı jet hızıyla alınacak

“Vatandaşlarımız, ikamet ettikleri muhitlerdeki işyerlerinin ruhsatlı olup olmadığını ve ruhsat konusuna uygun olarak faaliyet gösterip göstermediğini PERBİS üzerinden anlık olarak sorgulayabilecek“

YÖREDEN HABER 22.07.2014 11:43:31 20 0
İşletme ruhsatı jet hızıyla alınacak

Vatandaşlarımız, ikamet ettikleri muhitlerdeki işyerlerinin ruhsatlı olup olmadığını ve ruhsat konusuna uygun olarak faaliyet gösterip göstermediğini PERBİS üzerinden anlık olarak sorgulayabilecek“

PERBİS sayesinde işyeri açma ve çalışma ruhsatı alabilmek için günler harcanmayacak, aynı kuruma defalarca gidilmesini gerektiren süreçler yaşanmayacak. İşletmelerimiz işlemlerini tek bir kapıdan hızlı ve kolay bir biçimde sonuçlandırılabilecek”

“Geçtiğimiz günlerde Zeytinburnu ve Denizli’de faaliyet gösteren iki adet ruhsatsız işyerinde patlamalar yaşandı, bazı vatandaşlarımız hayatlarını kaybetti. PERBİS, merdiven altı olarak tabir edilen bu işletmelerin minimize edilerek böylesi elim hadiselerin tekrarlanmamasına yönelik önemli katkılar sağlayacak”  
Hayati Yazıcı, şunları kaydetti:

“PERBİS sayesinde işyeri açma ve çalışma ruhsatı alabilmek için günler harcanmayacak, aynı kuruma defalarca gidilmesini gerektiren süreçler yaşanmayacak. İşletmelerimiz işlemlerini tek bir kapıdan hızlı ve kolay bir biçimde sonuçlandırılabilecek.

PERBİS’in bir diğer faydası da perakende işletmelerden alınan bilgiler sayesinde sektöre yönelik veri ve istatistik üretimine imkan sağlanması. İşletmelerimiz PERBİS’teki verilerin yardımıyla yatırım planlamalarını doğru bir şekilde yapma imkanına kavuşacaklar. PERBİS, işletmelerimize adeta bir fizibilite imkanı sunarak uygun işyeri seçimi yapılması noktasında önemli katkılar sağlayacak. Ayrıca, PERBİS’ten elde edilecek istatistiki bilgiler ile kamu sektörü olarak perakende işletmelerin ihtiyaçlarını daha doğru bir şekilde tespit edebilecek, bu ihtiyaçlara uygun çözümler ve politikalar üretilebileceğiz.”


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI