İşkur'dan büyük hibe desteği

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari ceza paraları fonundan eski hükümlü ve engellilerin kendi işini kurmaları ve mesleki eğitimleri için yaklaşık 9 milyon TL hibe deste?

YÖREDEN HABER 19.06.2014 08:53:06 20 0
İşkur
Türkiye İş Kurumu Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanlığında toplanan Komisyon, kendisine sunulan projeleri değerlendirerek engellilerin ve eski hükümlülerin özelikle kendi işlerini kurmalarına ve engellilerin işe uyumlarını ve mesleki eğitimlerini amaçlayan projelere kaynak tahsis etmiştir.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı yaptığı açıklamada “Engellilerin ve eski hükümlülerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile istihdamlarını temel görev olarak gören İŞKUR, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da özellikle engellilerin ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına yönelik projelere destek vermeye devam edecektir. Özellikle sivil toplum kuruluşları ve işverenler engellilerin işe yerleşmesini veya işe uyumlarını artıracak projeleri hazırlamaları halinde finansal destek verilmeye devam olunacaktır.” dedi.

Kendi işini kuran engellilere 20 bin TL’ye kadar makine-teçhizat hibesi, 2 bin TL’ ye kadar kuruluş işlemleri desteği ile bir yıl boyunca 4 bin TL’ ye kadar işletme giderleri desteği verilecektir.

Ayrıca engellilerin mesleki eğitimi ve işe uyumlarına katkı sağlayacak 74 projeye de yaklaşık 4 milyon TL kaynak tahsis edilmiştir.

Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Birimlerince kendi işini kurması yönünde uygun bulunan eski hükümlülerce hazırlanan 12 proje kabul edilerek eski hükümlü istihdam etmeyen işverenlerden kesilen idari ceza paraları fonundan proje başına 5 bin ile 10 bin TL arasında olmak üzere toplam 92 bin TL hibe verildi.

Genel Müdür Dr. Nusret Yazıcı “Türkiye’de ilk kez zihinsel ve ruhsal engellilerin istihdam edilecekleri 12 korumalı işyerinin kurulması için yaklaşık 3,5milyon TL hibe verilmiştir. Kurulacak işyerlerine 150 bin TL’ ye kadar makine teçhizat hibesi verilecek, engelli çalışanların bir yıl süre ile ücretleri ile bir yıl süre ile işletme giderleri desteklenecektir. Bu şekilde istihdam edilmeleri daha güç olan bu engellilerin de istihdam edilmelerinin önü açılmış olacaktır.” dedi.

“2008 yılından itibaren eski hükümlülerce hazırlanan 43 adet kendi işini kurma projesine hibe desteği sunulmuş olup, bu projelerden 10 tanesi çeşitli sebeplerle başlatılmamıştır. Ancak bizleri mutlu eden 33 projenin halen devam etmesi ve başarılı olmasıdır. Bu sonuçlar, ileride yapılacak daha büyük çalışmalar için bize yol göstermektedir.” Şeklinde açıklama yapan Dr. Nusret Yazıcı, İŞKUR’un engellilerin ve eski hükümlülerin kendi işini kurmaları, işe ve işyerine uyumları ile istihdam odaklı mesleki eğitim ve rehabilitasyonlarını amaçlayan projelere destek vermeye devam edeceğini belirtti.

Bilgi İçin:

Fahrettin Kaya

Basın, Yayın ve Tanıtım Birimi Koordinatörü 
Kaynak 08 haber Artvin

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı