İşkur ile Pazar Halk Eğitim Müdürlüğü aşçı yetiştirecek

Rize İşkur Müdürlüğü ile Pazar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ortak projesi uygulamaya konuyor.

YÖREDEN HABER 1.04.2014 18:28:40 24 0
İşkur ile Pazar Halk Eğitim Müdürlüğü aşçı yetiştirecek
Pazar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Aşçı yardımcılığı kursu açıldı.

İşkur Rize İl Müdürlüğü ile ortak başlatılan Proje ile gençler bir yandan Aşçılık mesleği öğrenecek,diğer yandan ise günde 20 tl kazanacaklar.

Kurs açılışı ile ilgili bugün Pazar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde tören düzenlendi.Törene Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan,Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa,İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan,İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük,Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Keskin,

İşkur Rize İl Müdürü Hasan Kiraz ve daire amirleri ile memurlar katıldı.Açılışta İşkur Müdürü Hasan Kiraz kurs hakkında bilgiler verdikten sonra,



İlçe Kaymakamı Selçuk Aslan isthidam sağlama açısından çok önemli bir proje olduğunu,bu projelerin dışında yenilerinin de hazırlanmasının gerektiğini bildirdi.

Ömer Keskin kurs açılışı hakkında şu bilgileri paylaştı.

            Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Merkez binada uygun olan ve boş bir sınıfta uygulama mutfağı oluştu.
            Hayırseverlerin destekleri ve Okul Aile Birliği Başkanlığının katılımlarıyla yapılan an mutfağın maliyet değeri 17.850 TL’ dir.
            Bu maliyetin 4.500 TL si Okul Aile Birliği başkanlığımız tarafından karşılanırken,

geriye kalan 13.350 TL’ si ise hayırsever tarafından      karşılandı.
            Ayrıca bu gün yani 1 Nisan itibari ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Aşçı Yardımcılığı Kursu da başladı.
 
İş Kur ile İşbirliği halinde açılan İş Kur ile işbirliği halinde açılan 878 saatlik Aşçı Yardımcılığı Kursu 1 Nisan da başlayıp, 9 Eylül de bitecektir. 110 iş günü süren kursta katılımcı kursiyerlere günlük 20 TL İş Kur tarafından ödenecek ve Mesleki Eğitim almaları sağlanacaktır.
 
            Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ömer KESKİN daha sonra ise'2013 – 2014 Eğitim Öğretim yılı itibariyle İş Kurun ilimizde açtığı tek kurs olma özelliği taşıyan bu kursun ilçemizde açılmasında bizlere proje desteği sunan Çalışma ve İş Kurumu Rize İl Müdürü Sayın Hasan KİRAZ ‘ a ve iş kur çalışanlarına, açılışını yaptığımız mutfağımıza maddi katkı sunan değerli hayırseverlerimize huzurlarınızda teşekkürümü sunuyorum.
 
            Mutfağımızda saat 9:00 – 15:10 arasında 20 bayan İş Kur destekli İşçi yardımcılığı eğitimi alacaktır. Haftada 3 gün akşam 17: 00 dan sonra Aşçı Çırağı Yetiştirme Kursu haftada 2 günde Yaş Pasta ve Kuru Pasta yapma ve servise sunma kursu açılacaktır' dedi.
            Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Müdür Ömer KESKİN son olarak ise ‘Başarı ekip işidir, çalışmalarda ekip ruhunun oluşmasına  katkı sağlayan bütün çalışanlarımı tebrik ediyor bundan sonraki çalışmalarda başarılar diliyorum'. dedi. 


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI