İş adamı doğduğu yeri unutmadı !

Fikir üreten, ilerisini gören ve kafasındakini hayata geçiren insanların lider olabileceğini biliyoruz.

YÖREDEN HABER 18.08.2013 20:18:18 17 0
İş adamı doğduğu yeri unutmadı !

Göğe komşu toprakların zirvesinde konuklarıyla gelen Artvin’in yetiştirdiği çok önemli şahsiyetlerden Tefken Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Gökyiğit, Yankı Tepesi’nde kendi yaptırdığı seyir alanına gitti.

Ancak sisin azizliğine uğrayan konuklar manzarayı göremediler. Çocuk yaşta Artvin’den ayrılan, ama Artvin’i yüreğinden asla ayırmayan Gökyiğit, Artvin’e olan ilgisi ve kazandırdığı, eğitim ve kültür merkezleriyle damgasını vurmuş örnek bir şahsiyet olarak tanınıyor.


 Camili Bal festivali ve aynı zamanda yapılacak olan çalıştaya konuklarıyla birlikte katılacak olan A. Nihat Gökyiğit, Yankı Tepesi’nin ardından Mersivan Kayak Merkezi’ndeki Bey Konağı’nda dinlenerek çay içti. Bey Konağına gelişinde Gökyiğit ve konuklarını Kahvecioğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve hayırsever avukat Sıtkı Kahvecioğlu ve eşi Kadriye Kahvecioğlu karşıladı. Burada yapılan sohbette yine konu Artvin ve burada yapılması gerekenler oldu. Burada dinlendikten sonra Macahel’e gitmek üzere yola çıktılar. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de katılacağı çalıştay ve festival programında önemli söyleşiler, sorunlar ve çözüm önerileri yer alacak.


GÖKYİĞİTLER KOLAY YETİŞMİYOR

Nihat Gökyiğit’in memleketi olan Artvin için yaptıklarına minnettar olduklarını söyleyen Artvin halkı; “Sayın Nihat Gökyiğit gibi 5 işadamımız olsa Artvin’i gerek eğitimde gerek, kültürde gerek sanatta gerekse ekonomide bizi kimse tutamaz. Sayın Gökyiğit kendisini adeta eğitime, memleketine, insanlarına vakfetmiş bir büyüğümüz. Allah sağlık, sıhhat ve uzun ömürler versin. Gökyiğitler kolay yetişmiyor. Fikir üreten, ilerisini gören ve kafasındakini hayata geçiren insanların lider olabileceğini biliyoruz. Sayın Gökyiğit iyi bir lider, muhteşem bir rehberdir. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır.

Biz Artvin halkı olarak kendisiyle gurur duyuyoruz. Birçok başarılı öğrenciye ders veriyor. Geçen yıl Artvin’e ilk kez dünyaca ünlü çeşitli ülkelerin sanatçılarını bir araya getiren barış orkestrasını getirdi. Kültür Merkezi’ni yaptırdı. Öğrenci yurdunu yaptırdı. Kendisine kim dosya ve belgelerle ulaşmışsa hepsine gereken desteği vermiştir. Sağ olsun var olsun, Allah sağlık ve sıhhat versin” ifadelerini kulandılar.

Konuklarını Bey Konağında ağırlayan Kahvecioğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Sıtkı Kahvecioğlu Mersivan Atabari Kayak Merkezi ve burada buluna tesisler hakkında bilgi verdi. Çok şey yapmak için hayaller kurduğunu, projeler ürettiğini, ancak hiçbir zaman bürokratik engelleri hiçbir zaman aşamadığını anlattı. her şeye Rağmen memleketi olan Artvin’i çok sevdiğini de özellikle vurgulayan Kahvecioğlu, Artvin’e gelen konuklarına teşekkür ederek her zaman buraya beklediğini söyledi.(haber 08)  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI