İRŞAD VAKFININ GELENEKSEL İFTARINA YOĞUN KATILIM

2009 yılında vefat eden, Rize’nin manevi dinamiklerinden, ilim, irfan, ihlas ve takva sahibi, İrşad Vakfı'nın kurucusu emekli vaiz merhum rahmetli Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi’nin 1950 yılında başlatıp vefatına kadar İrşad

YÖREDEN HABER 18.06.2017 09:39:59 69 0
İRŞAD VAKFININ GELENEKSEL İFTARINA YOĞUN KATILIM

İrşad Vakfının,  64 yılda Türkiye’nin dört bir yanına tebliğ ve davette binlerce talebe yetiştirerek arkasında kapanmayan bir hayır sayfası bırakan, Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi’nin 1950 yılında başlatıp vefatına kadar devam ettirdiği iftar yemeği geleneği, Hoca efendinin Hakk’ın rahmetine mazhar olduktan sonra kurucusu olduğu, Rize İrşad Vakfı Mütevelli Hayati tarafından büyük bir özveri ve titizlikle devam ettiriliyor.

İrşad Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Ali Saruhan ve İrşad Vakfı Müdürü Abdülkadir Kara tarafından organize edilen, İrşad Vakfının 67. geleneksel iftar yemeği ve yeni mezun olan öğrencilerin Kur’an Tilaveti programı, Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendinin kurucusu olduğu İrşad Vakfı Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Kopuzlar Kur’an Kursu’nda gerçekleştirildi.

Vakfın 67.Geleneksel iftar programına, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Alim, Çaykur Personel Daire Başkanı Kamil İpek, Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Mustafa Okur, Yönetici-Yazar B.Ali Kavalcı, Rize Müftü Yardımcısı Ali Çakmak, Hemşin İlçe Müftüsü Abdullah Köseoğlu, TÜMSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mevlana Karali, TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil, AK Parti İyidere İlçe Başkanı Talat Tüfekçi ile Mustafa Yıldız Hoca Efendi Kur’an Kurslarında öğrenim gören kursiyerler ve davetliler katılırken, program öncesinde Karadeniz İlahi Grubu tarafından ilahiler, kurs hocaları tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Rize İrşad Vakfı Yönetimi, daha önceden tarihleri kesinleşmiş farklı iftar programları nedeniyle, geleneksel iftar programına katılamayanlar ile tebrik mesajlarını gönderen devlet büyüklerine ve katılımlarından ve desteklerinden dolayı dua ve teşekkürlerini ifade ettiler.

Davetlilerin, oldukça yoğun ilgi gösterdiği, iftar programında Zavendikli Mustafa Hoca’nın birçok toplumsal konuda kanat lideri olduğu ve daima insanları doğru yola sevk etmede yaptığı hizmetlerden bahsedildi. Programın sonunda ise hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek çeşitli hediyeler takdim edildi. Vakıf Başkanı Ahmet Ali Saruhan ve Vakıf Müdür Kadir Kara, İrşad Vakfı hizmetlerine desteğini esirgemeyen, Başkan Kasap’a ve iftar davetine iştirak eden bütün misafirlere teşekkür ettiler. Program okunan dualarla son buldu.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI